banner488

Çine’de Okul Bünyesinde Kütüphane Açıldı

Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

Çine’de Okul Bünyesinde Kütüphane Açıldı
banner496
Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Kütüphane açılışı gerçekleştirildi. Açılışa; İlçe Milli Eğitim Müdürü Şube Müdürü Coşkun Akbay, Çine İlçe Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Ömer Kaçar, “ Yeni binamız Ekim 2015’de eğitim öğretime hazır hale geldi. Biz biliyorduk ki yıllardan beri okulumuzda bir eksiğimiz var. Bazı eksiklikler bir şekilde giderilebiliyor. Okulumuzda Kütüphane eksikliği zaman zaman pansiyona veya müdür odasına dolap koyarak gidermeye çalıştık. Ama bir dolaplı kütüphane öğrencilerimize yetersiz gelmeye başladı. Yeni binamızda bir kütüphane odası ayırdık ve Kütüphane Haftası içerisinde okulumuzda Kütüphane açılışını gerçekleştirdik. Kütüphanenin açılmasın da emeği geçen Edebiyat Öğretmenlerimiz Elvan Karaca, Mehmet Yavuz ve birçok öğretmenimiz ciddi anlamda yardımcı oldular. Ama bir yerlerde bir eksiklik vardı ve bizde Çine İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır’ı ziyaret ettik ve kütüphane personeli ile birlikte bizlere yardımcı oldular. Müdürümüz Şenay Hanım ‘Kütüphane Haftası’nda açılışını yapalım, bir miktarda size kitap bağışında bulunalım kütüphanenizin zenginleşmesi gerekir dedi. Bizde Müdürümüzün bu talebini yerine getirerek okulumuzun kütüphanesini açıyoruz. Kütüphanemizin açılışı için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Coşkun Akbay da, yaptığı konuşmada, “Çok nezih bir ortam olmuş. Bu kütüphanenin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biliyoruz ki, bu sizlerin çabası ile gerçekleştirilmiş bir kütüphane. Bu çabanız ve gayretiniz bizim için çok değerlidir”  dedi.

Bizler Gönül işçiliği yapıyoruz diyen Çine İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, “Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürümüz Ömer Kaçar ve öğretmenlerimizin bizimle irtibata geçtiklerinde çok mutlu olduk. Bizim amacımız elimizden geldiği kadar Çine’de okuyan bir kesim oluşturalım, herkes okusun. Daha donanımlı, ayakları yere daha sağlam basan bireyler yetişsin düşüncesiyle elimizden geleni Çine İlçe Halk Kütüphanesi olarak göstermek çabasındayız. Bize yardım talebinde gelen müdürlerimiz ve eğitimcilerimiz olduğu zaman koşarak gelmek istiyoruz. Çine’de bazı okullarda değil bütün okulların kütüphanelerinin olmasını istiyorum. Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Akçaova Anadolu Lisesi Okullarının da kütüphaneleri var. Bizler gururla, mutlulukla bize düşün görevi fazlası ile yapmaya çalışıyoruz. 52.Kütüphane Haftası nedeniyle Feride Raşit Kalkan Ortaokulumuza 131 adet kitap ve Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulumuza 81 adet kitap bağışında bulunduk. Kütüphanemizin açılışında müdürümüze, öğretmenlerimize, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu Kütüphane açılışına katılan misafirler Okul Özel Defterine düşünceleri yazarak imzaladılar. 























Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2016, 10:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472