banner488

Çine’de Öğrencilere Polislik Mesleği Anlatıldı

Çine’de Öğrencilere Polislik Mesleği Anlatıldı
banner496

Çine İlçe Emniyet Müdürlüğü, “Kariyer Günleri” kapsamında Lise öğrencilere polislik mesleğini tanıttı.

Çine İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, Komiser Yardımcısı Hayretten Baturay, Trafik Denetleme Büro Amir vekili Elif Gökçe ve Güvenlik Büro Amirliği Polis Memuru Recep Yakalı, Çine Madran Anadolu Lisesi konferans salonunda öğrencilerle bir araya geldi. Okul idarecileri, öğretmenler ile öğrencilerin dinleyici olarak katıldığı programın açılış konuşmasını Çine İlçe Emniyet Müdürü İsmet Şimşek, Kariyer Günleri kapsamında öğrencilerle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Bir gün kiminiz polis, kiminiz hemşire, kiminiz öğretmen, kiminiz başka bir meslek sahibi olarak hayata atılacaksınız” dedi.

Yetkililer, katılımcılara polislik mesleğinin tanımını, nasıl polis olunabileceğini ve şartlarını slaytlar eşliğinde anlattı. Öğrencilere, kişisel güvenlik konularında da bilgi verilerek, sosyal hayata ve ilerideki yaşantılarında her karşılaştığınız olumsuzluklarda 155’i aramaktan çekinilmemesi vurgulandı. Programa katılan gençlere, kişisel güvenliğin sağlanması, sosyal medyanın olumlu ve olumsuz yönleri ve bazı cezalar hakkında bilgiler verdi. Seminerin sonunda polisler öğrencilerin sorularını cevapladı.

Polislere teşekkür eden Okul Müdürü Bayram Cesur ile öğrenciler, seminerin yararlı olduğunu, polislik mesleği ile ilgili bilmedikleri konularda ve güvenlik konularında bilgi sahibi olduklarını dile getirdiler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472