banner480

Çine’de Ders Zili Çaldı

Çine’de Ders Zili Çaldı
banner269

2018-2019 eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle Çine'de ders zili çaldı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce resmi tören yapılırken, her okulda kendi içerisinde yaptığı törenle yeni eğitim yılına merhaba dedi.

Çine’de yeni eğitim öğretim yılı heyecanı yaşandı. Çine'de 7 bin 536 öğrenci ders başı yaparken, ilk resmi program Hükümet Meydanında yapıldı. Resmi açılış törenine Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Daire müdürleri, Oda başkanları, siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri, okul müdürleri ile öğrenciler katıldı. Törende Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Hükümet Meydanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup akabinde İstiklal marşı okundu. Çine Halk Eğitim Merkezi tarafından zeybek gösterisi sergilendi. Çine'de gerçekleştirilen İlköğretim Haftası kutlama Programı Cumhuriyet İlkokulunda devam etti

Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, yeni eğitim öğretim yılının tüm aileler, öğrenciler ve öğretmenlere hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak konuşmasına şöyle devam etti: “İlçemizde 45 eğitim öğretim kurumu, 7 bin öğrenci, 637 personeli ve öğretmeni ile sıralarında kitapları 144 resmi servis aracımız ve 2 bin 257 öğrencimize sıcak öğle yemeğimizle eğitim ve öğretime hazırız. Ayrıca son 4 yılda yapılan 5 okul ve hizmetlerden sonra bu sene de Madran Anadolu Lisesi gibi sınavla öğrenci alınan nitelikli bir okul 200 kişilik İmam Hatip Lisesi öğrenci pansiyonu da ilçemize hizmete girmiştir. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 100 kişilik öğrenci pansiyon inşaatı başlamıştır. 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı'nda hizmete girecektir. Tüm bu yapılanlar ilçemizin eğitim öğretim çıtasını gün geçtikçe daha da yukarılara çıkaracaktır. Bu hizmetler dolayısı ile emeği geçen herkese saygı ve şükranlarımı sunarım. Sevgili öğrenciler sizin için yapılan tüm bu iyi niyetli güzel çalışmaları boşa çıkarmayınız. Okulunuzu ve öğretmeninizi çok seviniz. Okulun amacı sadece bilgi vermek değil sizleri eğitmektir. İyi bir insan yapmaktır. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ilk ilham ana baba kucağından sonra okuldaki öğretmenin dilinden vicdanından eğitiminden alınır. Amacımız öğrencilerimizi Türk Milli eğitimin genel amaçları doğrultusunda en iyi şekilde yetiştirmek yarınlara hazırlamaktır. Bu konuda her geçen gün bizlere daha fazla sorumluluk düşmektedir. Değerli velilerimiz okul, öğretmen ve veli işbirliğini daima sağlayınız. Yeni eğitim öğretim yılı mutluluklar, sevinçler, sağlığın esenliği, başarıların olduğu güzel bir yıl olsun” ifade etti.

Çine Cumhuriyet İlkokul Müdürü Korhan Karaca ise, "Ülkemizin geleceği sevgili öğrenciler 230 kilometre yol yürüyen, bir sınıfta 90 kişi eğitim gören bilgisayarın sadece adının bilindiği dönemlerden bu dönemlere geldik. Her alanda uzmanlaşmış öğretmenlerimiz ile eğitim göreceksiniz. Sizden tek isteğimiz çalışmanız. Unutmayın her konuda öğretmenleriniz ve aileleriniz size destek olacaktır. Değerli velilerimiz bizlere emanet ettiğiniz değerli çocuklarınız için çok fedakarlık yaptığınızı biliyoruz. Onlara asil bir milletin ferdi olmaktan gurur duymayı, büyük düşünmeyi öğretmek için çalışacağız. Atatürk'ün dediği gibi eğitimde feda edilecek tek bir fert yoktur" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner472