banner488

Çine İmam Hatip Ortaokulu, 4. TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı

Çine İmam Hatip Ortaokulu, 4. TÜBİTAK Bilim Fuarı Açıldı
banner496

Çine İmam Hatip Ortaokulu ile TÜBİTAK arasında düzenlenen protokol çerçevesinde planlanan 4.Tübitak 4006 Bilim Fuarı sergisinin açılışı gerçekleştirdi.

Çine İmam Hatip Ortaokul Bahçesinde düzenlenen programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşması yapan Okul Müdürü Arif Güngör, öğretmenler ve projede görev alan öğrencilerle uzun bir uğraşıdan sonra 26 proje ile Bilim Fuarını açtıklarını ifade etti. Güngör, “Bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bilim fuarları, genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücüyle yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu seneki bilim fuarımızda Türkçe alanında 1 proje, Matematik alanında 9 proje, Sosyal Bilgiler alanında 5, Fen bilgisi alanında 7, Sosyoloji alanında 1 proje, İngilizce alanında 2, Değerler Eğitimi alanında 1 proje olmak üzere toplam 26 projeyi 68 öğrencimiz 8 danışman öğretmenin nezaretinde özverili çalışmalarını ortaya koydular. Öğretmen ve öğrencilerin gayretli çalışmaları ile ortaya çıkan bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralaması temenni ederiz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimari olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir. Sevgili öğrenciler, biliniz ki, yeryüzünde hiçbir icat sıfırdan var olmamıştır. Her çalışmanın mutlaka öncesi bulunmaktadır, eminim ki proje çalışmalarınızın her biri ileride başarılı çalışmalarınıza atılacak büyük imzaların ilk basamağıdır. Proje çalışmalarda emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma, Müdür Yardımcımız Özgür Aslan ve öğrencilerime teşekkür ederken Sergimize katılan herkese teşekkür ederim” dedi.

İmam Hatip Okulundan Mezun olarak sergiye katılan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş,”Bugün burada olmak beni çok duygulandırdı. Öğrencilik yıllarım tekrar gözümde canlandı. 7 yılım burada geçti. Güzel objelerle hazırlanmış öğrencilerimiz. Bu yatığınız ve yapacağız çalışmalarla Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi olursunuz. Sizlere tek tavsiyem çalışın, çalışın, çalışın. Yani çalışmadan hiç bir şey olmuyor, hiçbir şey elde edemezsiniz. Günümüzde çalışmadan kesinlikle biir yerlere gelemez bir şeyler olamazsınız. En zor şey ne iş olsa yaparım diyen kişilere iş bulmaktır. Sizler bir meslek sahibi olun çocuklar. Sonuna kadar okuyun” şeklinde konuştu.

Fuara, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yeter Ortan ve Coşkun Akbay, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, çevre okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Büyük beğeni toplayan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı daha sonra öğrenci grupları ve ziyaretçilerin gelmesi ile devam etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472