banner488

Çine İmam Hatip Ortaokulu, 2. TÜBİTAK Bilim Fuarı’nı Açtı

Çine İmam Hatip Ortaokulu, 2. TÜBİTAK Bilim Fuarı’nı Açtı
banner496
Çine İmam Hatip Ortaokuluda ile TÜBİTAK arasında düzenlenen protokol çerçevesinde planlanan Bilim Fuarı sergisinin açılışı gerçekleştirdi.

Çine İmam Hatip Ortaokul Bahçesinde düzenlenen programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından açılış konuşması yapan Proje Yürütücüsü Müdür Başyardımcısı Özgür Arslan, okul müdürü, öğretmenler ve projede görev alan öğrencilerle uzun bir uğraşıdan sonra 20 proje ile Bilim Fuarını açtıklarını ifade etti. Proje Yürütücüsü Arslan, “Bu yıl ikinci TÜBİTAK Bilim Fuarı’mızın gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Çine’de bilim fuarını gerçekleştiren tek okuluz. Çalışmalarımızı önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğiz. Bu tür çalışmalar öğrencilerimizin bilim kültürünü kazanmalarında büyük katkı sağlıyor. Matematik, Türkçe, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce alanlarında öğrencilerin akademik özgüven ve sunum becerilerinin gelişmesi fuarın en önemli amaçlarından biri olmuştur. En önemlisi de farklı bilişsel seviyedeki öğrencilerin proje yapmalarına fırsat vermek. Öğrencilerimizin, öğrenmenin en iyi örneklerinden biri olan proje tabanlı öğrenme bu fuar ile gerçekleştirmiş olduk” dedi.

Proje Yürütücüsü Özgür Arslan, bu yıl ki projelerden özellikle eğitimde inavasyon  başlıklı sanal gerçeklik gözlüğü ile tarihsel bir deneyim yaşama örnek çalışmasının fuarda en dikkat çeken projelerden biri olduğunu söyledi. Arslan, “Gelecek 10 yıl içerisinde sanal gerçeklik alanında yapılan uygulamaların eğitim alanında çok büyük bir etki ve değişim yaratacak. Piri Reisin Gemisinden Seyrü Sefer adlı bir uygulamanın örnek olarak fuarda katılımcılara izletilmesini sağladık” şeklinde konuştu.

TÜBİTAK Bilim Fuarı Sergisinin düzenlenmesinin önemine değinen Okul Müdürü Arif Güngör "Bilim Fuarı Sergisinin amacı; öğrencilerimizde var olan üretici fikirleri ortaya çıkararak, diğer öğrencilerle kendi aralarında bir farkındalık oluşturmak ve yeni fikirleri paylaşmaktır" diyerek sergiye yönelik gösterilen ilgiden memnun olduklarını ifade etti.

Sanal gerçeklik gözlüğü ile yapılan uygulama fuarı gelen öğrencilerin yoğun ilgisini çekti. Öğrencilerin yaptıkları çalışmaları yakından inceleyen ve öğrencilerden bilgiler alan Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, öğrencileri çok istekli ve yetenekli gördüğünü dile getirerek özellikle bazı projeleri ilk defa gördüğünü söyledi ve orijinal çalışmaların bulunduğuna vurgu yaptı. Fuara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Yeter Ortan ve Coşkun Akbay, çevre okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Büyük beğeni toplayan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı daha sonra öğrenci grupları ve ziyaretçilerin gelmesi ile devam etti.









 

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2017, 01:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472