banner488

Çine İmam Hatip Lisesi Kutlu Doğum Haftasını Kutladı

banner269
Çine Anadolu İmam Hatip Lisesi Kutlu Doğum haftası dolayısıyla bir program düzenledi

Çine Kültür Merkezinde yapılan etkinliğe Çine Garnizon Komutanı Cumali Nacak, Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ ve Şube Müdürü Coşkun Akbay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, Çine Halk Eğitim Merkezi Müdürü Pınar Ekebaş Çelik, İlçe Müftüsü Mehmet Atay, okul müdürleri, öğretmenler ile öğrenciler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından program okul öğrencilerinin Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı. Düzenlenen programda günün anlam ve önemi belirten Okul Müdürü Ahmet Bakırcı "Kutlu doğum Allah resulünü daha iyi anlamız için fırsat; Bizim hayatımızı anlam kılan Peygambere olan yakınlığımızdır. Bizi rehberimiz Kuran; Kutlu doğum ile Alemi şereflendiren efendimizi anlamaya çalışmak ilk görevimiz. Kardeşlik ve güven bağlarının ciddi yaralar aldığı bir zamanda, hem Efendimize hem de birbirimize kardeş olmanın iklimini yeniden oluşturmaya mecburuz. Ülkemizde ve çevremizdeki terör belası, bizi biz yapan değerlerimize olan yabancılaşma, cömertlik, fedakarlık gibi güzel hasletlerin yerini vurdumduymazlık, bana necilik, cimrilik, ahlaki yozlaşma işgal ettikçe bizi Efendilerimizin kutlu yolundan uzaklaştırmaktadır. Bu Kutlu doğum buluşmalarının ülkemizin huzuruna birlik ve beraberliğine kardeşliğine mümin vasfı olan güvenin tesisine vesile olmasını Mevla’mdan niyaz ediyorum” dedi.

Etkinlik kapsamında Hz. Peygamberin hayatını kronolojik olarak video gösterisi sunuldu. Okul öğrencileri, şiirler ve  ilahiler okudu; ayrıca oratoryoda hadisler  sahneye koyuldu.























Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472