banner488

CHP’li Metin Lütfü Baydar’dan TEOG Önergesi

CHP’li Metin Lütfü Baydar’dan TEOG Önergesi
banner496
CHP Aydın Milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Metin Lütfi Baydar kaldırılan TEOG sınavına ilişkin yazılı soru önergesi verdi.

CHP’li Baydar, Mili Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yazılı olarak yanıtlaması istemi ile verdiği önergesinde ; “AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Eylül 2015 Cuma günü ATV’de katılmış olduğu “Cumhurbaşkanı ile Gündem Özel” adlı programda “Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG’un kaldırılması lazım….Bunun kararını verecek olan hükümettir. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak Bakanıma, Başbakanıma bir kere söylerim olur biter….” sözlerini dile getirmiştir.

AKP Genel Başkanı’nın bu açıklamasından 3 gün sonra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: “ TEOG bu sene yapılmayacak” açıklamasında bulunmuştur.” Açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:

TEOG sınavının kaldırılması kararı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın televizyonda yapmış olduğu açıklama nedeni ile mi alınmıştır? Bu nedenle alınmışsa,  Recep Tayyip Erdoğan’ın eğitim konusundaki uzmanlığı nedir?

2- Bu yıl ki üniversitelere öğrenci yerleştirilmesinde başarısız olan İmam Hatip Liseleri’ne başarılı öğrencileri mecbur etmek için mi TEOG sınavı kaldırılmıştır?

 3–TEOG sınavının kaldırıldığı gün MEB’in sayfasında, TEOG için açık uçlu soru örneği yayınlaması ve çalışma takvimine Kasım ayı içerisinde TEOG sınavı konulduğuna göre siz de bizimle birlikte TEOG sınavının kaldırılacağını TV’den mi öğrendiniz?

 4-2013- 2014 Eğitim – Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanı olan Nabi Avcı, TEOG sınavını öve öve bitirememiş ve getirilmesine ilişkin gerekçesinde “…Ailelerinizle, arkadaşlarınızla daha çok vakit geçireceksiniz…” açıklamasında bulunmuştu. Siz de TEOG sınavının kaldırılması gerekçesinde “…Biraz sevin, biraz sayın, biraz evinde  kalsın, ailesiyle, kardeşleriyle kalsın” açıklamasını yaptınız. Benzer gerekçelerle TEOG sınavının getirilmesi ve kaldırılması bir çelişki değil midir?

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2017, 23:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472