banner488

CHP'li Baydar: 4+4+4 de Olduğu Gibi Yeni Müfredat Programı Oldu Bittiye mi Getiriliyor?

CHP'li Baydar: 4+4+4 de Olduğu Gibi Yeni Müfredat Programı Oldu Bittiye mi Getiriliyor?
banner496
CHP Aydın Milletvekili ve Milli Eğitim Kültür- Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Metin Lütfi Baydar, Bakanlığın 2017-2018 eğitim-öğretim yılında uygulamaya koyacağı taslak eğitim müfredatı programına ilişkin yazılı soru önergesi verdi.

Önergesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın  taslak müfredat programı hakkında kurumlardan görüş alma süresini 20 güne sıkıştırmasının, şimdiden gelen görüş ve önerilerin dikkate alınmayacağı anlamını taşıdığı açıklamalarına yer veren Metin Lütfi Baydar, Çıkarılan taslak programın önümüzdeki eğitim öğretim yılında pilot okul uygulaması yapılmadan hayata geçirilmesi, tıpkı 4+4+4 düzenlemesinde olduğu gibi, eğitim sisteminin temelini oluşturan müfredat konusunu oldubittiye getirme çabası mıdır? diye sordu.

CHP'li Baydar'ın Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak yanıtlamasını istediği önergesinin tam metni şöyle:

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 13 Ocak 2016 Cuma günü yapmış olduğu basın açıklamasında 53 farklı dersin taslak programının bakanlık internet sitesinde askıya çıkarıldığını açıklamıştır.

2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren yeni müfredatın uygulanacağı ilan edilmiştir. Ülkenin geleceği açısından önem arz eden bir konuda taslak programlarla ilgili kurumsal öneriler 3 Şubat tarihi ile sınırlandırılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredat program taslakları hakkında görüş alma süresinin 20 güne sıkıştırılması şimdiden gelen görüş ve önerilerin pek dikkate alınmayacağı kanısını doğurmuştur.

Ayrıca Bakanlıktan, okullarda tüm zümre öğretmenlerinin taslak müfredat programlarıyla ilgili 1 hafta içinde görüş ve önerilerini sunmaları istenmiştir.

Bakanlık, MEB’in askıya çıkardığı taslak programların pilot uygulama yapılmadan, önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacağını açıklamıştır.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı bir başka açıklamada; "Şu ana kadar her gruptan, her kişiden görüş geliyor. 150 binin üzerinde müfredatla ilgili görüş aldık. Bunların her biri yolumuzu aydınlatacaktır, mevcut müfredat taslağımızı daha da iyileştirecektir. Şubatın sonunda halkımızın hepsinin memnun olacağı, 'Güzel bir müfredata sahip olduk, emeği geçenlere teşekkür ederiz' diyebilecekleri bir çalışmayı milletimizin önüne koyacağız." sözlerini dile getirmiştir.

Bakan İsmet Yılmaz Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada da “"Hem okul öncesi eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alınması, hem 5. sınıfların İngilizce dersi saatinin artırılması çalışmaları devam ediyor ama gelecek yıl pilot illerden başlamak üzere uygulamaya geçeceğiz." sözlerine yer vermiştir.

Bu çerçevede:

1-    Ülkenin geleceğine yön veren müfredat gibi bir önemli konuda kurumsal önerilerin 3 Şubat gibi kısa bir süreye sıkıştırılmasının gerekçeleri nelerdir? Bu durum getirilen önerilerin pek de dikkate alınmayacağının bir itirafı değil midir?

2-    Cep telefonu ile atılan mesajlarla zümre öğretmenlerden, 53 konu başlığı altında müfredat değişikliği konusunda 1 hafta içinde görüş istenmesi ile ne amaçlanmaktadır?

3-    Çıkarılan taslak programın önümüzdeki eğitim öğretim yılında pilot okul uygulaması yapılmadan hayata geçirilmesi, tıpkı 4+4+4 düzenlemesinde olduğu gibi, eğitim sisteminin temelini oluşturan müfredat konusunu oldubittiye getirme çabası mıdır?

4-    Eğitim ve öğretimdeki haftalık ders saati sayıları belirlenmeden müfredat nasıl yapılacaktır?

5-    Okul öncesi zorunlu eğitim düşünülmekte midir? Düşünülüyorsa hangi yaşa denk getirilecektir? 5 yaşına denk getirilecekse okula başlama yaşı 6 olacak ve hazırlanan tüm müfredatın baştan yenilenmesi gerekmeyecek midir?

6-    5. Sınıfların hazırlık sınıfları olup olmayacağı netleşmemesi ileride tüm müfredatın değişmesine neden olmayacak mıdır?

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2017, 12:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472