banner488

Avukat Cemal Çakır, Öğrencilerle Buluştu

Avukat Cemal Çakır, Öğrencilerle Buluştu
banner496
Mustafa Türkoğlu Ortaokulu, "Hayallerim ve Ben" projesi kapsamında kariyer günleri etkinliği düzenlendi. Aydın Barosuna kayıtlı Avukat Cemal Çakır okul öğrencilerine mesleğini tanıttı.

Mustafa Türkoğlu Ortaokulu "Hayallerim ve Ben" projesi kapsamında öğrencilere meslekleri tanıması ve motivasyonlarının artması düşüncesi ile kariyer günleri etkinliği düzenlendi. Okulun yemekhanesinde yapılan etkinlikte Aydın Barosuna kayıtlı Avukat Cemal Çakır, 8. Sınıf öğrencilerle bir araya gelerek, mesleği hakkında bilgi verdi. Konuşmasından sonra mesleği ile ilgili öğrencilerin soruları cevaplayan Avukat Çakır, öğrencilere düzenli çalışarak başarılmayacak hiçbir şeyin olmadığını söyledi.

“Sizlere Güveniyoruz”

İyi bir meslekten önce iyi bir insan olmak için çaba gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan Avukat Cemal Çakır, “Hangi mesleği seçersek seçelim, hangi üniversitenin bölümünden mezun olursak olalım, öncelikle Vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı çok sevelim. Ülkeye, vatana faydalı, saygılı bir birey olmamız lazım. Hedefinizde özel sektör dahi olsa yine de mutlaka okuyun. Biz bu konuda sizlere güveniyoruz. Sizlerin en iyi koşullarda eğitim almanız için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz” dedi.

“Okulumla Gurur duydum”

Mezun olduğu okulda bulunmaktan gurur duyduğunu belirten Çakır, “Mehmet Türkoğlu Ortaokulu 1999 yılında açıldığında bizler 3. Sınıf olarak ilk öğrencileri olduk. 3. Sınıftan, 8.sınıfa kadar burada okuyarak ilk mezunlarından biriyim. Lise sınavında Turgutlu Anadolu Lisesini kazanarak buradan mezun oldum. Üniversite sınavında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım ve bitirdim. Savcı olmak istemiştim hayalimdeki meslek buydu. Memleketime dönerek Avukatlık mesleğimi Çine’de yapıyorum. Mustafa Türkoğlu bizim zamanımızda çok popüler bir okul olarak anılmıyordu. Ama son yıllarda ilçemizde birinci ve ikinci çıkarabilen okul olarak duyuluyor. İyi ki Mustafa Türkoğlun’dan mezun olmuşum, okulumla gurur duyuyorum. Sizlerin çalışmaları, gayretleri ile başarıya ulaşılıyor, buda bizleri gururlandırıyor, Sizler 8. Sınıfsınız önünüzde iyi bir liseye yerleşmek için sınavınız var, hepinize inşallah hayırlısı olur. Elinizden geldiğiniz kadar çalışırsanız ileride sizler için iyi olur. Benim gibi mezun olduğu okulda öğrencilerle bulaşarak onlarla sohbet etme imkanı bulursunuz. Burada sizlerle buluşmak beni öğrencilik yıllarıma götürdü. Bütün öğretmenleriniz sizlerin iyiliğini düşünür ve sizleri iyi bir yerlere taşımaya uğraşırlar. Ben buradan bütün öğretmenlerime teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

























Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2018, 13:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472