banner480

Atatürk İlkokulu 4. Sınıf Öğrencileri Çanakkale’de

Atatürk İlkokulu 4. Sınıf Öğrencileri Çanakkale’de
banner269

Atatürk İlkokulu 4.sınıf öğrenci ve velileri, Türk milletinin kahramanlığının bir göstergesi olan Çanakkale Savaşlarının yapıldığı yerleri görmek ve şehitliği ziyaret etmek için Çanakkale’ye gitti.

Millî tarih konusunda duyarlılık ve bilinç oluşturmak amacıyla Müdür yardımcısı Hülya Meyda, Cengiz Alkan ve 4/D sınıf öğretmeni Hicabi Solak nezaretinde Çanakkale’ye gezi düzenlediler. Atatürk İlkokulu 4. Sınıf öğrenci ve velileri profesyonel rehberler eşliğinde Çanakkale ve şehitlikleri ziyaret eden ve rehberden  bilgi alan öğrenci ve veliler daha sonra Truva’nın yolunu tuttular. Öğrenciler ören yeri içerinde bulunan Truva Atı’nın önünde bolca fotoğraf çektirdi. Tarihte çok önemli bir yeri olan ve 250 bin vatan evladının şehit olduğu tarihi yarımadayı gezen öğrenci ve velilerin savaşta yaşanmış olaylar karşısında zaman zaman duygulandığı zaman zaman da gururlandıkları gözlerden kaçmadı.

Öğrenci ve veliler, Çanakkale Savaşlarında üstün başarı göstermiş başta ulu önder Mustafa Kemal ve komutanlara, şehitlere ve gazilere şükran borçlu olduklarını tekrar tekrar ifade ettiler. Öğrenci velileri bu gezinin kendileri için çok faydalı olduğunu, öğrencilerinin Çanakkale Savaşlarının önemi konusunda bilinç kazandıklarını, kendilerinin ve öğrenciler için geziyi düzenleyen başta sınıf öğretmeni Hicabi Solak’a ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2018, 14:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472