banner488

Akçaova’da ‘Sevgi Ağacı’ Meyvelerini Verdi

banner496

Akçaova İlkokulu "Değerler eğitimi" projesinde Eylül ayı olarak planlanan etkinlikleri kapsamında "Sevgi" temalı etkinliği "Sevgi ağacı" olarak gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanlığının uygulamaya koyduğu "Değerler Eğitimi Projesi"ne göre okullarda her ay bir değer işlenecek. Akçaova İlkokulu’nda da proje kapsamında her ay bir değer ile ilgili farklı ve etkili uygulamalara yer veriliyor. Bu konuda öğretmenleri ile işbirliği halinde farklı uygulamalara imza atan öğrenciler konuya dikkat çekmek için etkinliklerine görsellik kazandırıyor. Okulda bütün öğrencilerin dikkatini çekebilecek nitelikte hazırlanan ilginç uygulamalar neticesinde öğrenciler yaşamak sureti ile ilgili değeri kavramış oluyorlar.

Akçaova İlkokulu’nda gerçekleştirilmek üzere değerler eğitimi kapsamında okul öğretmenleri rehberliğinde sevgi ağacı oluşturuldu. Öğrenciler "sevgi" kelimesinin kendileri için ne ifade ettiğini, neyi çağrıştırdığını kısa kelimelerle kalpli kağıtlara yazdılar. Bu yazılan kağıtların ağaca asılması ile sevgi ağacı ´´sevgi meyvelerini´´ vermiş oldu. Öğrenciler de bu ağaca büyük ilgi gösterdi.

Okul Müdürü Seyfettin Çelik Değerler Eğitimi kapsamında her ay bir tema belirlediklerini ve ay boyunca bu tema ile ilgili etkinlikler düzenlendiğini belirtti. Eylül ayı temasının "Sevgi" Olduğunu ve böyle bir etkinlik gerçekleştirerek öğrencilerde farkındalık yaratmak istediklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2019, 13:02

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472