banner488

ADÜ, Kore Kültür Günü Büyük Beğeni Topladı

ADÜ ve Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin ortaklaşa düzenlediği Kore Kültür Günü Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

ADÜ, Kore Kültür Günü Büyük Beğeni Topladı
banner496
 Etkinlik kapsamında Kore yapımı Sözün Değeri (Ode to My Father) adlı film izleyicilerle buluşurken gün boyunca turistik fotoğraf sergisi, geleneksel kıyafet deneyimi ve Kore halk dansları gösterisi gibi bir dizi etkinlikle Kore kültürü tanıtıldı.

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Dongwoo Cho, Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Şubesi Direktörü Kuensoo Kım, Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Bölge Sorumlusu Erkan Aslantaş’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde ‘Kore - Türkiye İlişkileri’ konuşuldu. Seminere, ADÜ Rektörü Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer, ADÜ akademik ve idari personeliyle öğrenciler katıldı. İki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra geleneksel Kore yemekleri, genç bir ülke olarak Kore’nin gösterdiği teknolojik atılım, eğitim olanakları, kültürel özellikleri ile Kore’nin turistik mekânları tanıtıldı. Seminerin son bölümünde Kore’de eğitim alan Türk öğrencilerle ilgili kısa bir video da izletildi.

Kültür Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve geleneksel Kore Müziği’nin dinleyicilerle buluştuğu bölümün özel konukları ise Kore Gazileri oldu. Konser öncesinde konuşma yapan Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Dongwoo Cho, Kore ve Türkiye’nin tarihi ve kültürel benzerliklerinden bahsederek, Adnan Menderes’in memleketi Aydın’da ilk defa Kore kültürünü tanıtan bir etkinlik düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca ise Türkiye - Kore Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin 1950’li yıllardan itibaren gelişmeye başladığını söyleyerek iki ülkenin daha uzun yıllara dayanan ortak değerleri olduğunu belirtti.

Geleneksek Kore Müziğinin en önemli eserlerinin seslendirildiği konsere Kore’nin en önemli gruplarından Viva Monis ve halk dansları grubu, gösterileriyle geceye damgasını vurdu. ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Dongwoo Cho, İl Müdürleri, Aydın Şehit ve Gaziler Dayanışma Derneği üyeleri, Nazilli Muharip Gaziler Derneği üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı. Kore Kültür Günü etkinlikleri ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Tunca’nın, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Dongwoo Cho ile Viva Monis grubuna teşekkür belgelerini ve hediyelerini takdim etmesi ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2015, 09:18

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472