banner480

Çin Halk Cumhuriyeti Gazeteci Heyeti Türkiye’de

T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile T.C. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü (KDK) işbirliğinde düzenlenen “Gazeteci Heyetleri Programı” kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti’nden 6 kişilik basın heyeti, 20-25 Kasım 2015 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul’da temaslarda bulunuyor.

Çin Halk Cumhuriyeti Gazeteci Heyeti Türkiye’de
banner269
 T.C. Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile T.C. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü (KDK) işbirliğinde düzenlenen “Gazeteci Heyetleri Programı”  kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti’nden 6 kişilik basın heyeti, 20-25 Kasım 2015 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul’da temaslarda bulunuyor.

Programa İstanbul ziyaretleriyle başlayan Çin Basın Heyeti Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı ve çeşitli basın kuruluşlarını ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. İstanbul temaslarının ardından Ankara'da ilk olarak BYEGM'yi ziyaret eden heyet, Genel Müdür Yardımcısı Gözde Kirişcioğlu ile bir araya geldi. Konuk heyete BYEGM’nin yapısı ve faaliyetlerini anlatan Gözde Kirişçioğlu, Türkiye’nin kamu diplomasisi vizyonu hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin başta Suriye olmak üzere dünyanın dört bir yanında gerçekleştirdiği yardım faaliyetlerine de değinen Kirişcioğlu, Türkiye´nin başarı hikâyesini dünyaya anlatmaya çalıştıklarını ifade etti. Çinli gazetecilerin programı Dışişleri Bakanlığı, TRT ve Anadolu Ajansı (AA) ziyaretleri ile devam edecek.

Ülke kamuoylarının Türkiye hakkında doğrudan bilgi edinmesini sağlamak amacıyla düzenlenen Gazeteci Heyetleri Programı kapsamında 2015 yılında Rusya Federasyonu, Türk Dili Konuşan Ülke ve Topluluklar, Hindistan, Uganda, Kuveyt, Arjantin, Gürcistan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY), Libya, Bahreyn, Latin Amerika, Hırvatistan, Macaristan, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan gazeteciler Türkiye’de ağırlanmıştı.




Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2015, 02:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner472