banner488

Milletvekili Rıza Posacı, “Aydın Büyükşehir nerede”

Milletvekili Rıza Posacı, “Aydın Büyükşehir nerede”
banner496

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi ve AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, Çine’yi ziyaret ederek bir dizi temaslarda bulundu.

AK Parti Milletvekili Rıza Posacı Çine ziyaretlerine Tokmak Kahvesinde Çine Ovası’ndaki Mahalle Muhtarları bir araya gelerek başladı. Posacı’nın ziyaretlerine AK Parti Çine İlçe Başkanı Mithat Burhan Kandemir ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar ve yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri eşlik etti. Posacı’yı ve AK Parti İlçe Başkanlığını Çine Ovası Mahalle Muhtarlarından Çine Muhtarlar Derneği Başkanı ve Dorumlar Mahalle Muhtarı Halil Kapıkıran, Altınova Mahalle Muhtarı İbrahim Yılmaz, Cumalı Mahalle Muhtarı Bahtiyar Uysal, Kızılgüney Mahalle Muhtarı Nurullah Memiş, Tepeköy Mahalle Muhtarı Mehmet Türe, Subaşı Mahalle Muhtarı Mehmet Aslan, Bereket Mahalle Muhtarı Erol Yaşar, Kasar Mahalle Muhtarı Mehmet Aytaş, Bucak Mahalle Muhtarı Ali Altıntaş, Karanfiller Mahalle Muhtarı İdris Şen karşıladı. Muhtarların sorunlarını ve isteklerini dinleyen AK Parti Heyeti çözüme ulaştırmak için muhtarlarla sohbet etti.

Muhtarlar, “Durak cebi sorunu çözülmesi lazım”

Muhtarlar Cumuköy ve Tepeköy Kavşağına toplu taşıma araçları durak cebi yapılması için Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü’ne müracaat ettiklerini ve cevap olarak ‘Büyükşehir Belediyeleri toplu taşıma araçlarının durak yerlerini tespit etme görev ve yetkisi verildiği ve aynı zamanda mahalli ihtiyaç ve şartlara göre trafik düzeni ve güvenliğini sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri almakta Büyükşehir Belediyesinin görevi olarak belirtilmiştir. Toplu taşıma araçları durak cebi yapılması için UKOME kararı ile birlikte toplu taşıma araçları durak cebinin niteliği ve ihtiyacını da göz önünde bulundurarak hazırlanmış olan proje ile Bölge Müdürlüğümüzden görüş alınması, uygun görüşe müteakip toplu taşıma araçları için Durak cebini imalatının Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapılması gerekmektedir, Bu nedenle durak cebi talebini ilgili belediyeye yapılması gerekir.’ Muhtarlar Çine Aydın yolu üzerinde durak cebine ihtiyaç olduğunu ve bu sorunu çözemediklerini Milletvekili Rıza Posacı’ya dile getirdiler.

Posacı, “Büyükşehir Belediye Başkanı yok”

Her zaman olduğu gibi sahalarda olduğunu belirten Vekil Posacı, “Pandemi dönemi oldukça zorlu bir süreçti ve bu süreçte her daim vatandaşlarımızın, çiftçimizin, esnafımızın yanındaydık. Şu anda çiftçimizi gayet mutlu fiyatlar maliyetlerin üzerinde seyrediyor. Elimizdeki imkanı daha fazlasını çiftçimiz, esnafınız, vatandaşımız ve tüm sektörümüz için kullanmaya kat kat artarak devam edeceğiz. Çine'nin birçok Mahallesinde Büyükşehir Belediye Başkanı yok. Neden oy verildi başkana, proje yapsın, hizmet yapsın diye. Ancak ortada hiçbir şey yok. Hizmet anlamında yoklar. Biz hizmet ve eser siyaseti yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.”

“Büyükşehir Belediyesi görevini yapmıyor”

Vekil Posacı muhtarların bu talebi üzerine İzmir Karayolları Bölge Müdürü Murat Gönen’li görüştü ve sonra, “Büyükşehir Belediyesi’nin Karayolları Genel Müdürlüğü başvurması gerekir. Belediyeler doğumdan ölüme kadar bizim lazım. Belediye olmadığında elini, kolunu kaybedersin. Belediye isterse her şey yapar. Okul, cami ve baraj yapar. Mahallelerde taş eksiklerini YİKOB’tan karşılanıyor. Büyükşehir görevini yapmıyor. Taş sorunu mahallelerde olmamalı” dedi.

“AYDEM’de sıkıntı var”

Bazı mahallelerde ağaç elektrik direklerinin çürüdüğünü söyleyen muhtarlara, Vekil Posacı AYDEM Genel Müdürlüğü ile bu konu görüşüldüğünü ve sıkıntılı bir süreç geçiyor olduğunu söyledi. Projeler kapsamında bütün ağaç direklerin çürük olanları komple elden geçeceğini belirten Posacı, “AYDEM Genel Müdürlüğü bu çürük direkler için ihale açtığını fakat ihaleye giren olmadığını belirtiyor. İhale alınırsa gerekli olan direklerin değiştirileceğini söylediler” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472