banner488

Çineli Esnaf, Metin Uyar’a yeniden “Evet” dedi

Çineli Esnaf, Metin Uyar’a yeniden “Evet” dedi
banner269

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurulu’nda, mevcut Başkan Metin Uyar 647 oy fark atarak yeniden başkan seçildi.

Belediye Sosyal Tesisleri Düğün Salonu’nda bugün yapılan Çine Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçiminde kullanılan bin 478 geçerli oyun bin 57’ini alan mevcut Başkan Metin Uyar yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Ali Örter ise 410 alırken 11 oy geçersiz sayıldığı seçim sonunda kazanan mevcut başkan Metin Uyar ve ekibi oldu. Kongrenin divan Başkanlığı için AYESOB Başkanı Selahittin Çetindoğan seçildi. Saygı Duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Kongreye, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Selahittin Çetindoğan, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Akçaova Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Nail Uzun, Çine Şoförler Odası Başkanı Ahmet Sert, Ülkü Ocakları Başkanı Murat Çalışkan, Kültür Derneği Başkanı Mehmet Demir, AYESOB’a bağlı ilçe başkanları ve esnaf katıldı.

Başkan Metin Uyar, “Görev sürem boyunca esnafın yanında oldum. Ben kimseyi celallenmedim. Elimden geldiği kadarıyla esnafın derdine çare bulmaya çalıştım. Kanunların bana verdiği yetkiye dayanarak bazı yetkilerinde dışın çıktık. Bir tane esnafım çıksın gelsin. ‘Metin başkan ben odaya geldiğimde seni yerinde bulmadım. Sen benim işimi görmedin’ desin, şuan adaylıktan çekileceğim. Ben her zaman esnafımın yanında oldum. Aydın’daki 82 odanın içinde başkanım Selahattin Çetindoğan’dan izin aldım. ‘İşyeri kapalı olan esnafımıza iş yapamıyorlar, 3’er adet ekmek vereceğim’ diye. Sonra üç dört fırın ile anlaştım. Bir defaya mahsus kaşenizi basın ne ş yaptığınızı görelim. Gelin üç tane ekmek alın. Bir haftanın içinde 10 bin adet ekmek dağıtıldı. Hiç kimseyi rencide etmedim. Hiç kimse ‘odaya gelim, fiş alıp da ekmek alın’ da demedim. Sadece mesaj attık üyelerimize. Projemizi yapacak olduğumuz o arsayı aldığımızda o gün için 550 bin lira paramız vardı. 867 bin liraya aldım. Birlik Başkanım 200 bin lira bize para çıkarttı, bunu da ödedik. Bu yere 4 yıl kiraya verdim. Biz bu arsaya odamıza ait dinlenme tesisi ve yöresel ürünlerimizin tanıtılıp pazarlanması için oluşturacağız. O gün ben bu yere 867 bin liraya aldım. Bugün müteahhit 6 milyon lira teklif ediyor. 82 odanın içinde en büyük yatırımı ben yaptım. Biz odanın parasını çarçur etmedik. Ben kendimi esnafa adadım ve adamaya devam edeceğim. Tüm esnafıma kendim ve ekibim adına teşekkür ederim” dedi.

Metin Uyar başkanlığındaki yeni yönetim şöyle; Tuğrul Tosun, Eyüp Kuş, Hasan Yıldız, Levent Bağdatlı, Mutlu Aktaş, Erçin Karabulut, İlhan İri ve Münir Güleş. Denetim Kurulu; Gökhan Özpala, Erkan Gökaslan ve Mehmet Sezer.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2022, 19:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472