banner488

Çine’de Öğretmenler Günü düzenlenen tören ile kutlandı

Çine’de Öğretmenler Günü düzenlenen tören ile kutlandı
banner496

Çine Madran Anadolu Lisesi tarafından Çine’de, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Çine Hükümet Meydanında Çine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk büstüne çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program Çine Belediye Sosyal Tesislerinde devam etti. Program, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler alkış aldı. Öğretmenler Günü kutlamaları çerçevesinde resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Çine Madran Anadolu Lisesi tarafından organize edilen programda öğretmenlere karanfil hediye edildi. Öğretmenlerden oluşan müzik grubu en güzel şarkılarla günlerini kutladı.

Öğretmenler Günü kutlama etkinliğine; Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine İlçe Jandarma Komutanı Doç. Dr. Jandarma Binbaşı Furkan Fahri Altıntaş, Çine İlçe Emniyet Müdürü Öner Oflaz, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç, İYİ Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, Demokrat Parti Çine İlçe Başkanı Ahmet Zühtü Soydar, EYSİM Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmenler katıldı.

Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, “Bugün büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e başöğretmenlik unvanının verildiği anlamlı günün yıl dönümü, bugün yaptıkları fedakarlıkların hakkı ödenemeyen öğretmenlerimizin günü, bizim günümüz. Kıymetli meslektaşlarım Türk Milletinin milli varlığına ve geleceğinin inşasına her zaman olduğu gibi bugünde öncülük etmektesiniz. Bu mukaddes mesleği tercih eden onun getirdiği maddi manevi sorumluluğu sırtlayan öğrencisinin içindeki cevheri keşfeden onlarda farkındalıklar yaratan onların gözlerinin içine hep dikkatle bakan sizler onları şefkatle sarmaya onların yollarını aydınlatmaya devam ediyorsunuz. Değerli arkadaşlarım sizler birer hayal mimarısınız. Hayal kurduranda sizsiniz küçük yüreklere büyük büyük sevdalar yükleyende sizsiniz. Bizim işimiz küçücük yüreklerle bizim işimiz ne de güzel. Biz her şeyden önce bu küçük yüreklere insanı sevmeyi öğretmeliyiz. Bayrağı ve vatanı uğruna diğer sevdalardan vazgeçilebileceklerini öğretmeliyiz. Hayatı sevdirmeli, mutluluğu yaşatmalıyız bir şeyleri eksik hayatlara. Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı ve en ölümsüz mesleğidir. Öğretmenler toplumların hem mazisidir hem de maziyi öğreticisidir. Bizim ülkemiz çok güçlü. Ülkemiz bu gücünü milletimizin genç dimağlarına ışık tutan siz değerli öğretmenlerimizden almaktadır. Hiçbir eğitim modeli ya da sistemi sizlerin evlatlarımıza kattıklarınızdan daha üstün olmayacak. Bu nedenle sizlerin gelişimi ve mutluluğu ülkemizin geleceğinin teminatıdır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2022, 22:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472