banner488

Çine’de İstiklal Marşı'nın kabul 101'inci yıl dönümü kutlandı

Çine’de İstiklal Marşı'nın kabul 101'inci yıl dönümü kutlandı
banner269

Çine’de '12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü' dolayısıyla program düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın kabulünün 101'inci yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla Çine Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemine dair bir konuşma Mustafa Türkoğlu Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Engin Keskin Yaptı. Mustafa Türkoğlu Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı gösterilerin sahnelenmesi ile devam eden programda İstiklal Marşı'nı şiir olarak okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin karabulut ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaan Güllü takdim etti.

Konuşmasında öğrencilere seslenen öğretmen Keskin; “ İstiklal Marşını sevmek ülkeyi sevmektir, İstiklal Marşını coşkuyla söylemek ülkemize sahip çıkmaktır, İstiklal Marşını vakur bir şekilde okumak bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır, bağımsızlığımıza sahip çıkmak onurumuza sahip çıkmaktır. İşte bu yüzdendir ki İstiklal Marşı ve bayrak törenlerinde bizlerin göstereceği ciddiyet ve coşku vatan için toprağa düşmüş şehitlerimize karşı boynumuzun borcu olmalıdır. İşte o zaman üstat Akif’in dediği gibi ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ sözü gerçekleşmiş olur. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu yüce destanı yazan büyük üstat Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

Anma programına Kaymakam Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin karabulut, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaan Güllü, İlçe Jandarma Komutanı Soydan Hekim, İlçe Emniyet Amiri Talet Afşar, Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) İlçe Başkanı Mithat Burhan Kandemir ve Kadın Kolları Başkanı Ayşe Tozar, İyi Parti İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, İlçe Müftüsü Mustafa Türköz, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, kurum ve kuruluş müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler, davetliler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2022, 12:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472