banner488

Çine’de Gaziler Günü törenle kutlandı

Çine’de Gaziler Günü törenle kutlandı
banner269

Çine’de TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e "Gazilik" unvanı ile "Mareşallik" rütbesinin verilişinin 100. yıl dönümü olan “19 Eylül Gaziler Günü” törenle kutlandı.

Çine Hükümet Konağı Meydanında düzenlenen törene Çine İlçe Kaymakamı Turan Erdoğan, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Tüfekci, Baro Temsilcisi Av. Aylin Aytepe, Çine İlçe Jandarma Komutan Vekili J.Asb.Kd.Bçvş. Dinçer Zeybek, Çine İlçe Emniyet Müdürü Öner Oflaz, AK Parti Çine İlçe Başkanı Burhan Kandemir, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Tayfun Şahin, İyi Parti İlçe Başkanı Erkan Bozkurt, İlçe Müftüsü Yahya Ofşin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Günay Ocak, Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Kamil Şenoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan, Askerlik Şubesi Başkanı Vekili Per. Bçvş. Soner Yılancı, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Metin Uyar, daire amirleri,muhtarlar, gaziler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Büstüne çelenk koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Atatürk İlkokulu Müdürü Korhan Karaca günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Tören, öğrencilerin Gaziler Günü ile ilgili şiirleri okumasıyla sona erdi.

Atatürk İlkokulu Müdürü Korhan Karaca konuşmasında şunları dile getirdi; “Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu nedenle tarihinde bu uğurda çok savaş yapmış birçok insanını şehit ve gazi vermiştir. Her Türk de bu onurlara kavuşmak için vatanı, milleti, bayrağı, milli marşı, soydaşları ve kutsal değerleri için savaşır. Çünkü bu duygular milletimizin yaradılışında vardır. Her gazimiz, her şehidimiz milletimizin ortak değeridir. Esasen bu millet geçmişte Gazi bir millettir. Onun için İstiklal şairimizin de dediği gibi; “Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı bütün varımı alsın da Hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.” Bu topraklar böyle bir toprak, bu topraklarda boşluk yok. Her tarafta şehitlerimizin gazilerimizin kanları var. Ecdadımızın Anadolu'ya gelirken yüreğinde imanı, bir elinde mesleği, bir elinde kılıcıyla bu topraklara baştan sona fethi ve imar etmiştir ve biz Alpaslanlar ile başladık, Osman Gazi ile yürüdük ve Gazi Mustafa Kemal ile Cumhuriyeti inşa ettik. Milletimizin bekası, şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Bunun için geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, Malazgirt'te, Miryokefalon’da, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Güneydoğu Anadolu bölgemiz başta olmak üzere 30 yılı aşkın bir süredir terör örgütlerine karşı ve 15 Temmuz hain darbe girişiminde de tüm Türkiye'de verilen mücadeleyi iyi anlatmalı, bu aziz vatanı uğrunda gösterilen fedakarlığı öğretmeniyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Atatürk'e ve gazilik unvanının verildiği bu anlamlı günde tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve şükranla anar, vatanın bölünmez bütünlüğü, devletin bekası ve milletin birliği uğruna canlarını ortaya koyan, şehitliğe niyet eden ve gazilik rütbesini yükselen kahramanlarımızı saygıyla selamlarız” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472