banner323

Çine’de Gaziler Günü törenle kutlandı

banner269

TBMM tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşallik rütbesi ve Gazilik Unvanının verilişinin yıldönümünde kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü için Çine’de tören düzenlendi.

Ülke genelinde olduğu gibi Çine’de de 19 Eylül Gaziler Günü Hükümet Meydanında düzenlenen törende Atatürk Büstüne Çine İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse ve Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut tarafından çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte bayraklar göndere çekildi. Çine Emniyet Müdürlüğü polis memuru Gazi Mustafa Uzun günün anlam ve önemeni anlatan konuşmayı yaptı. Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri günü anlatan şiirler okudu.

Çine Emniyet Müdürlüğü polis memuru Gazi Mustafa Uzun konuşmasında; “Dün olduğu gibi bugünde aynı inançla bu aziz vatanın birliğine ve bölünmezliğine, milli değerlere saldırılara karşı her zaman kanımızı akıtmaya canımızı feda etmeye hazırız” dedi.

Törene Çine İlçe Kaymakamı Murat Büyükköse, Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Baro Temsilcisi Avukat Aylin Aytepe, İlçe Emniyet Müdürü Öner Oflaz, İlçe Jandarma Komutanı Memiş Arı, Cumhuriyet Savcısı Umut Dinçer, Adalet ve Kalkınma İlçe Başkanı Mithat Burhan Kandemir, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Tayfun Şahin, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Kazım Oluç, İyi Parti İlçe Başkanı Erkan Bozkurt ile gaziler ve yakınları, STK temsilcileri, kurum müdürleri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2023, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER