banner488

Çine’de emniyet kemerinin önemi simülasyon aracı ile anlatıldı

Çine’de emniyet kemerinin önemi simülasyon aracı ile anlatıldı
banner496

Çine’de, emniyet kemeri takmanın önemi, jandarma tarafından emniyet kemeri simülasyon aracı ile uygulamalı olarak öğrencilere ve vatandaşlara anlatıldı. Katılımcılar, 360 derece dönebilen araçta emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu ve hayat kurtardığını deneyimleyerek öğrendi.

Çine İlçe Jandarma Komutanlığının isteği üzerine, Denizli İl Jandarma Komutanlığından gelen simülasyon aracı ile emniyet kemerinin önemi Çine Belediye Meydanına uygulamalı olarak anlatıldı. Simülasyon araç öğrenciler ve vatandaşların ilgisini çekti. Jandarma görevlileri tarafından 15 kilometre hızla 360 derece döndürülebilen simülasyon aracında farklı deneyim yaşayan öğrenciler emniyet kemerinin hayat kurtardığını uygulamalı olarak öğrendi. Öğrenciler ve vatandaşlar farklı bir deneyim yaşadıklarını, araç ters dönünce emniyet kemerinin önemini anladıklarını söyledi.

Simülasyon araca binen ve trafik kurallarına uymanın çok önemli olduğunu vurgulayan Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, “Burada emniyet kemerinin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlama şansı bulduk. Araç ters döndüğünde sizi tutan tek şey emniyet kemeri. Trafik kurallarına uyarsak bu tür olumsuz durumlarla karşılaşma şansımız çok daha azalır. Çine İlçe Jandarma Komutanlığına ve Çine İlçe Emniyet Müdürlüğüne bu aracı ilçemize getirdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2023, 16:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472