banner488

Çine’de 19 Mayıs kutlandı

Çine’de 19 Mayıs kutlandı
banner496

Çine’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı. Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasını oluşturarak izleyenler tarafından büyük alkış aldı.

Çine’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Kutlamalar daha sonra Yüksel Yalova Stadında gösterilerle devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ali Dinçer yaptı. Çine Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencisi Şerafettin Karadeniz ‘O Geliyor’ adlı şiiri seslendirdi. Mesleki ve Teknik ve Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Muammer Bayrak Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini okudu. Kutlamalar 100 metre ve 400 metre koşu yarışmalarıyla devam etti. Çine Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün hazırladığı karate ve judo gösterileri ve Çine Halk Eğitim Merkezi’nin hazırladığı halk oyunları izleyenlerin beğenisine sunuldu. 19 Mayıs dolayısıyla düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

Dinçer, “19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan Amasya, Erzurum ve Sivas’tan tüm yurda yayılan milli mücadeleyi başarıya taşıyan ruh, heyecanı ve coşkuyu bugün tüm Türk gençlerinin gözünde görüyoruz. Sevgili gençler sizden beklentimiz yüce değerli sonraki nesillere aktarmanızdır. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mız kutlu olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2023, 16:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472