banner488

Çine Belediyesi Temmuz ayı meclisini gerçekleştirildi

Çine Belediyesi Temmuz ayı meclisini gerçekleştirildi
banner269

Çine Belediye Meclis Temmuz ayı toplantısını Çine Belediye Havuzlu Sosyal Tesislerde gerçekleştirdi. Sağlık problemleri nedeniyle 6 aydır meclise katılmayan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer başkanlığında gerçekleşen toplantıya mazeretli olarak Millet İttifakı Çine Belediye Meclis Üyeleri Mehmet Utku Şahin ve Özden Okumuş, Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyeleri Mithat Burhan Kandemir, Şakir Deniz ve Efraim Çayır katılmadı.

10 gündem maddesi ile toplanan meclis üyeleri, 7 gündem maddesini oy birliği ile geri çekti. Gündemin ilk maddesi olan Çine Soğancılar Mahallesi Kuvayi Milliye Caddesi ile 165 sokağın kesişimin de park alanı yaya yolu düzenlemesi ve regülatör alanını kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği oy birliği ile komisyon sevk edildi.

Gündemin ikinci maddesi Eskiçine Mahallesi 263 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 13 parsel sayılı tarlaların 10 yıl süre ile kiraya verilmesi görüşüldü. Bu gündem maddesinde meclis üyelerine bilgi veren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Çine Belediyesine bir şirket geliyor. Bu şirket Aydın’ın Koçarlı, Atça, Köşk, İncirliova ve Germencik’te çilek üretimi yaptığını söyledi. Çine’de Eskiçine’de bulunan tarım arazisinde çilek üretimi yapmak istediği söyledi. Bu tesisin 100 milyon TL bir yatırım yapacaklarını ifade ettiler. Burada bir yıl boyun 50-100 kişiyi istihdam edeceklerini belirtiler. Bu tür yatırımları yapmak için Devletten hibe ve destek aldıklarını belirttiler. Firma, Devletten bu destekleri alabilmeleri için 7 yıllık kira kontratı almak istiyor. Kira kısmını konuşmak için sizin elinde bir yetki olması gerektiğini söyledi. Siz meclisten yetki aldıktan sonra şartları konuşacağını ifade ettiler” dedi.

Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyeleri, “Şirketin bu yaklaşımı bize mantıklı gelmedi. Bu firma 10 yıllık bu yere niye kira istiyor. Belli şartları koyalım” diye konuştu. MHP Çine İlçe Başkanı Kazım Oluç kiralanmak istenilen arazilerin çok değerli olduğunu ve bu sürelerin kısaltılarak ihale şartları konuşulması gibi noktaların önemli olduğunu kısa süreli verilmesi gerektiğini söyledi.

Eskiçine Mahallesindeki 230 dönümlük arazinin 10 yıllığa kira verilmesine Cumhur İttifakı ret oy verirken, Millet İttifakı oylarıyla oy çokluğu ile geçti.

8 Gündem Maddesi Geri Çekildi

Başkan Dinçer, zeytinliklerle ilgili 3 ile 10 gündem maddeleriyle ilgili açıklamada bulunarak kiralama süresini geri çekmek için oyladı. Günden maddeleri oy birliği ile geri çekildi. Encümen üyeleri bu yerleri 3 yıllığına kiraya verebilme kararı aldı.

Gündem maddelerinde bulunan zeytinlik ler; Hallaçlar Mahallesi 145 ada 121 parsel sayılı, Subaşı Mahallesi 118 ada 201 parsel sayılı, Sarıköy Mahallesi 102 ada 156 parsel sayılı, Bahçearası Mahallesi 210 ada 5 parsel sayılı, Esentepe Mahallesi 132 ada 1 parsel sayılı, Doğrumlar Mahallesi 109 ada 32 ve 33 parsel sayılı, Kuruköy Mahallesi 188 ada 11 parsel sayılı, Umurköy Mahallesi 0 ada 468 ve 589 parsel sayılı zeytinliklerin kiralanması konusunda Başkan Dinçer açıklamasında; “Zeytinlikleri tam işletemiyoruz. Toplama mevsimi geldiğinde herkes kendi zeytinine topladığı çalışacak işçi bulamıyoruz. Kamu kurumu olduğu için özel sektörün olduğu gibi işletemiyoruz. Bu yerleri 10 yıllığına kiraya vermek istemiyoruz. Bu işi anlayan kişiler gibi yapamıyoruz” dedi.

Cumhur İttifakı Çine Belediye Meclis Üyeleri, “Süreç çok uzun. Bu kadar süre kiraya vermeyelim. Buradaki araziler çok değerli araziler. Örneğim Hallaçlar Mahallesinde arazi 659 dönüm. Bu arazini içinde kaç adet zeytin ağacını olduğunu biliyormusunuz? Bende bilmiyorum. Bu arazinin içindeki ağaçları imar yapıyor diye kesiti bunu nerden bileceğiz. Bu zeytinlerin yıllık mahsulüne satalım”dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472