banner488

Belediye, Çine için yeni projeleri hayata geçiriyor

Belediye, Çine için yeni projeleri hayata geçiriyor
banner496

Çine Belediyesi, Nisan ayı meclis toplantısında komisyona havale edilen gündem maddeleriyle Peynirciler Hali yıkılarak, yeni projeyle ilçeye modern bir görünüm kazandırılıyor.

Şevketiye Mahallesi Mehmet Yavaş Caddesi’nde içerisinde bulunan Peynirciler Hali ve Kasapların bulunduğu bölüm için yeni proje hazırlıkları hız kesmeden devam ediyor. Çine Belediye Başkan Vekili Hasan Yörük, Çine Belediyesi tarafından ilçenin hem trafik sorunu çözüme kavuşturmak hem de ilçenin modern bir görünümü adına çalışmalara devam edildiğini söyledi.

Proje hazırlıklarının devam ettiğini belirten Çine Belediye Başkan Vekili Hasan Yörük, “Başkanımız Salih Dinçer’le beraber daha önceden düşündüğümüz bir proje bu. Bu proje kapsamında orada bulunan kiralık dükkanların kira kontratları yenilenmemiştir. Peynir Hali’nin ön kısmında ve yan taraflarında toplam 12 esnafımız ile 3 muhtarımızın kullandığı dükkanlar var. Muhtarlarımızı proje tamamlanana kadar Belediyemize ait dükkanlarda görevlerine devam edecekler. Muhtarlarımız da bunu kabul etti. Balıkçı esnafımız için Zahire Pazarı’nın Kalabak Çayı’na bakan kısımda 4 dükkanımızı onlar için düzenledik. Balıkçı esnafımızı da buraya taşıyıp, onların hem normal satış hem de pişmiş vaziyette balık satışı yapma imkanı sağlamış olduk. Diğer manav, kasap gibi esnafımız da kendileri için uygun yerlere taşınacaklar” dedi.

6 Gün Otopark, 1 Gün Pazar Yeri

Vatandaşların sorunlarını çözmek adına yeni projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Yörük, “İlçemizde otopark sorunu çok fazla. Bu kapsamda yeni projemizde şu anda kasapların bulunduğu dükkanlar tamamen kaldırılacak. Mehmet Yavaş Caddesi giriş kısmı boş olacak. Mevcut balıkçıların bulunduğu kısımda 6 adet dükkan yapacağız. Alanın üstü çatılı olacak. Perşembe günleri semt pazarı için kullanılacak. Haftanın diğer 6 günü burayı otopark olarak değerlendireceğiz” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472