banner488

Kapalı Pazaryeri için iştişare toplantısı yapıldı

Şubat ayı sonunda tamamlanacağı öğrenilen kapalı pazaryerindeki yapılacak düzenlemeye ilişkin üretici ve manavlar ile istişare toplantısı yapıldı.

banner269

Kültür Merkezinde yapılan bu toplantıya Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin,  Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Derneği Başkanı Ramazan Madran, bazı Belediye Meclis üyeleri ile pazarcı esnafı ve üreticiler de katıldı.

Pazarcı esnafları, manavları ve üreticileri, pazaryeri ile alakalı iştişare için Belediye Kültür Merkezi’ne toplayan Belediye Başkanı E. Salih Dinçer, çalışmalar hakkında ve Pazaryeri inşasından sonra yapılacak düzenleme ve paylaşım konusunda ortak bir karar alınması ve yapılacak düzenlemelerde hemfikir olunması gerektiğinin altını önemle çizdi.

5 bin metrekare alanına yapılacak yeni pazaryerinde 20 dükkan olacağını, bunların 7’sinin pazarcı esnafına hizmet için mescit, tuvalet, kahvehane, zabıta amiri odası gibi sosyal tesisi hüviyetinde olacağını belirten Başkan Dinçer, “Bu dükkanları ilk önce peynirci esnafına vermeyi ve fazla yer kalırsa kuru bakliyat yeri olarak düzenlemeyi düşündük. Biz yaptık oldu mantığıyla değil her konuda hep birlikte karar vereceğiz. Bundan önce de Oda başkanlarının katılımıyla konuya ilişkin iki toplantı düzenledik. Kendi içimizde projeyi hazırladık fakat sizlerin de onayı olmadan bu projeyi uygulamak mümkün değildi. O yüzden bugün bu toplantıyı düzenledik.” şeklinde açıklamada bulundu.

İlk önce tezgah genişliği için 4 metrekare yer düşündüklerini fakat bunun ancak 170 pazarcı esnafına yarayacağını ve bu sayının yeterli olmayacağı kanısıyla tezgah genişliğini 3 metrekareye düşürmeyi düşündüklerini, bu sayede de pazarcı esnafına düşecek sayıyı arttırmayı hedeflediklerini belirten Başkan Dinçer, “3 metrekare olacak diye dayatmıyoruz. Bu konuda hemfikir olmayılız” dedi.

Önceliğin yerli esnafa verilmesi ve yerli esnafa kura çektirilerek yer kalırsa dışarıdan üreticilere de kura ile pazaryeri tahsis edilebileceğini belirten Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, “Belediyemizden Kasaplar Sokağının arkasındaki pazaryeri ile Çine Esnaf Odası’nın yanındaki üretici pazaryerinin kaldırılarak tek bir yerde toplanmalarını istedik. 3 metrekareden 222 pazarcı esnafına yer imkanı doğacak ve aynı zamanda 88 tane de üretici yeri göstermemiz gerekiyor.” dedi.

Pazaryeri ile akalalı eleştirileri yanıtlayan Belediye Başkanı Dinçer, ‘Daha büyük bir alanı hepimiz istiyoruz. Fakat biz projeyi ilk etap olarak değerlendirdik. Yerimiz bu kadardı şu an için. Biz çarşı merkezinde kalmak istiyorduk fakat esasında doğrusu Çine dışına daha sakin bir yere çıkmaktı. Üreticilerimiz ve vatandaşlarımızın kolay ulaşımı açısından merkezde kalmak istedik. 2inci etap olarak aynı projeyi itfaiyeyi kaldırdıktan sonra da sürdüreceğiz. Biz 50 yıldır bir çivi bile çakılamayanı yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Çine’deki mücadelerinin üretici ve manavlar olarak birlik ve beraberliği sağlamak olduğuna değinen Seyyar Pazarcılar ve Manavlar Derneği Başkanı Ramazan Madran, “Biz pazarın toplu olması tüketici halkımızın ve üreticinin pazarcı esnafının aynı yerde toplanmasını istiyoruz.”  dedi.

Pazarcı esnafının ortak önerisi üzerine tezgâh genişliğinin 4 metrekare olması kararının alındığı ve toplamda 170 adet yer çıkacağı  toplantıda, metrekaresi bin TL olan katkı payı ücretinin de pazarcı esnaflarınca fazla olduğu dile getirildi. Haber: Yılmaz SAĞLIK


Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2013, 23:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ali mersin
ali mersin - 11 yıl Önce

bence uretıcıye bıraz daha yer verılseydı daha ıyı olurdu.uretici sayısı fazla bıraz çinede.

ahmet kkural
ahmet kkural - 11 yıl Önce

pazar yerinin altına pazarcıların arabalarını park etmeleri için yer yapın , masraflı olcak diye yarım iş yapmayın bi şeyi bir defa yapın adam gibi yapın hep yarım iş yapıyonuz bi işide tam yapacağınız yok zaten

SIRADAKİ HABER

banner472