banner488

TOKİ’ye hayır, Çine Çaparı‘na evet!

TOKİ’nin yapılacağı arazinin satışına oybirliği ile red oyu veren Belediye Meclisi, Milletvekili Osman Aydın'ın şahsına ait Çine Gelişim Vakfı'nın Çine Çaparı Projesi’ni desteklemeyi kabul etti.

banner496

Çine Belediyesi'nin Mart Ayı Olağan Meclisi Toplantısı, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer başkanlığında yapıldı. DP’li Mehmet Karcı ve CHP’li Fadime Çetin mazeret bildirerek katılmadığı toplantıda 6 gündem maddesi görüşüldü.

İlk gündem maddesi olarak TOKİ inşası için planlanacak olan Karakollar Köyü Tüzel kişiliğine ait 101 ada, 1 parseldeki 17 bin 704,16 metrekarelik taşınmazın satış talebi görüşüldü. Meclis bu madde de oybirliği ile red oyu verdi.

Bu madde hakkında bilgi veren Başkan Dinçer, “Karakollar Köyü Muhtarımız bu yerin satılmasını istiyor. Muhtarımızın ilk önce bize gelmesi gerekiyordu. Prosedürü bilmediği için Çine Kaymakamlığına dilekçe vermiş. Kaymakamlık Aydın Valiliği’ne yazı yazmış. Valilik de İçişleri Bakanlığına Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne yazı yazmış. Bize İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünden yazı geldi. Bu yerin satılması için meclisten onay istiyor. Bu yerin satışına izin vermemeyi düşünüyorum. Tapuda da şerh konulmuş. 5 yıl köyde ikamet eden, evi barkı olmayanlara tahsis edilmesi için. Bu yere ileride otogar yapma düşüncemiz var” dedi.

Hallaçlar Köyü 1005 parsel sayılı taşınmazdaki ½ hissenin Hallaçlar Köyü Muhtarlığınca satın alınması talebi görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

Çine İlçesi’ne bağlı köylerin Belediye hizmetlerinden yararlanması, Çine Belediyesi ile Çine Gelişim Vakfı olarak Çine Çaparı Koyunu ile ilgili ortak proje yapılması, İmar Plan Tadilatı (Cumhuriyet Mahallesi 18 ada 8 parsel) maddeler oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin son maddesi olan İmar Plan Tadilatı (Hamidabat Mahallesi 175 ada 24 parsel) İmar Komisyonu’na sevk edildi.


Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2013, 02:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472