banner488

Osman Aydın’ın yapmadığını Salih Dinçer yaptı

CHP tüzüğü gereği çalışan işçilerin sendikal örgütlenme haklarını savunması gereken Çine Belediyesi, 14 yıl sonra ÇİPAŞ işçilerine örgütlenme hakkı verdi.

banner496

Önceki Başkan Osman Aydın’ın görevi boyunca sendikal haklarını vermediği Çine Belediyesinin Topçam Madran Suyu’nu üreten ve pazarlayan şirketi ÇİPAŞ A.Ş.'de bugüne kadar güvencesiz, örgütsüz ve sendikal haklardan mahrum olarak çalışan 120 işçi Belediye Başkanı Salih Dinçer’in sayesinde sendikalı oldu.

Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman ile şirket yönetimi iki saatlik toplantıdan sonra ilk toplu sözleşme imzaladı. 

Benim için belediye başkanlığından kalan en büyük eser olacaktır

 “Belediyeciliği arkamda eser bırakmak olarak görüyorum” diyen Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer, “Yaklaşık bir yıl önce çalışanlara sendikaya üye olabilme hakkı tanıdık. Bunun için sendikanın yetki alması ve belli bir sürecin geçmesi gerekiyordu. Yaklaşık 3-4 ay önce sendika yetkiyi aldı. Bugün için sendika ile masaya oturduk ve toplu sözleşmeyi imzaladık. Benim için çok önemli günlerden biridir bugün. Ben belediyeciliği arkamda eser bırakma anlamında görüyorum. Yaptığımız bir köprü, pazar yeri, düğün salonunun 'Salih Dinçer döneminde yapıldı' denmesi hoşuma gidiyor ve bunu istiyorum. Sendikal hak da bunlar gibi bir eserdir benim için. Nasıl; su fabrikası dendiğinde hepimiz bu fabrikayı yapan Raşit Kalkan'ı rahmetle anıyor, kanalizasyon dendiğinde de Osman Aydın'ı anıyorsak, sendika hak temin edildiğinde 'Salih Dinçer döneminde oldu' denmesi benim için belediye başkanlığından kalan en büyük eser olacaktır" diye konuştu. 

“3 yıl boyunca Cumhurbaşkanı bilse haklarını ellerinden alamayacak”

Göreve geldiğinden bu yana işçilerin sendikal haklarının verilmesi için sosyal demokrat belediyeciliğin bir gereği olarak girişimleri başlattığını belirten Dinçer , “Ben bugün belediye başkanıyım ama ne zamana kadar olacağı belli değil. Benden sonra Belediye Başkanı yönetimi değişse bile bu arkadaşlarımızın sendikal haklarını 3 yıl boyunca Cumhurbaşkanı gelse bilse ellerinden alamayacak. Bugün bir yıl gibi kısa bir sürede toplu sözleşmeyi imzalamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 3 yılın sonunda da kendileri devam etmek istediği sürece kimse haklarını ellerinden alamaz. Bu da şunu gösteriyor işçilerin sendikal hakkı şirketimiz var olduğu sürece devam edecek." şeklinde konuştu. 

‘Çine’de tarih yazılıyor’

Çine Belediye Başkanı E.Salih Dinçer’in emeğe ve alınterine verdiği değerin bir nişanesi olarak, bundan böyle emekleri sömürülmeyecek olan işçilerin sendikal haklara kavuşmasını ‘Çine’de tarih yazılıyor’ şeklinde yorumlayan Belediye İş Aydın Şubesi Başkanı Hidayet  Yaman, "Bugün Çine ilçesinde bir tarih yazılıyor. Örgütsüz ve güvencesi olarak bugüne kadar çalışan ÇİPAŞ'da 120 arkadaşım, ilk oturumda 2 saat gibi kısa bir sürede imzaladığımız toplu sözleşmeyle sendikal hakların sahibi oldular.  Maaşlarında yüzde 15-20’ye varan artış, hiç almadıkları sosyal haklar, öğrenim, gıda ve giyim yardımı alacaklar. Bu ÇİPAŞ A.Ş.'deki yönetimin değişiminin, sosyal demokrat anlayışın verimidir, uygulamasıdır. Düne kadar maaşlarımızı alamıyorduk, bugün itibari ile alacağımız yok. Tamamen iş sağlığı ve iş hükümlerine göre çalışma şartlarına kavuştuk. Tamamen verimli bir şekilde çalışma hayatını, iş barışını sağladık. Asgari ücrete verilen artış yüzde 4.1 ve yüzde 4.4 olmak suretiyle toplamda yüzde 8.5 iken burada yüzde 20'ye yakın bir artış var. Biz bunu üretimde kaliteyi verimi artırarak kat kat fazlasını şirketimize kazandıracağız. Pastamızı büyüteceğiz ve pastamızdan hak ettiğimiz payı hep beraber alıp ailelerimizle birlikte Çine'de mutlu bir şekilde yaşamımızı devam ettireceğiz" dedi. 

Darısı Taşeron işçilerin başına 

"Çağdaş bir Türkiye olmanın temel şartı eğitimli ve örgütlü olmaktır" diyen Belediye İş Aydın Şubesi Başkanı Yaman, “Bugün Türkiye’de AKP zihniyetinin getirdiği 1.5 milyon taşeron işçi asgari ücretle köle gibi çalıştırılıyor Oysa bu taşeron işçiler bir gece çıkacakkanunla yapılacak düzenleme ile örgütlenip daha iyi şartlarda çalışma hakkına sahip olabilecekler. Ben darısı taşeron işçilerin başına diyorum. Bu gün Çine’de bir ilke imza attık. İşçiye hakkı verildiği zaman üretimde kalitede artar.  Ben çalışanlar ve aileleri adına Belediye Başkanına teşekkür ediyorum." dedi.


Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2013, 00:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472