banner488

İlk mecliste komisyonlar belirlendi

Çine Belediye Meclisi 12 gündem maddesini karara bağladı

İlk mecliste komisyonlar belirlendi
banner269
Yerel seçimlerin ardından ilk toplantısını gerçekleştiren Çine Belediye Meclisi 12 gündem maddesini karara bağladı. Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, ilk toplantılarını gerçekleştirdiklerine halkın ilçeye hizmet görevini kendilerine verdiğine işaret ederek meclis üyelerine başarılı çalışmalar dileğinde bulundu.
Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer başkanlığındaki ilk toplantıda geçici divan kâtipliğini meclisin en genç üyeleri olan CHP’li Mutlu Sarıbaş Kaçak İddaa ve Mustafa Demir yaptı. Ardından gündem maddelerine geçilerek Meclis Komisyonları'nın seçimi yapıldı. Gizli oylama ile Meclis Komisyonlarına yapılan seçimler sonucunda Meclis 1. Başkan Vekilliğine CHP’den Mehmet Kıvrak, Meclis 2. Başkan Vekilliğine CHP’den Mustafa Çalışkan, Meclis 2 Asil Kâtipliği’ne CHP’den Halil Acar ve Mustafa Demir,Meclis 2 Yedek Katipliğine Burhan Kandemir ve Tayfun Şahin,  Encümen Daimi Üyeliğine ise CHP’den Ali Kırmızıgül ve Timuçin Karabulut seçildi.
Komisyonlar belirlendi
Her ayın ilk Salı günü saat 15:00’de toplanacak olan Belediye Meclisi, Temmuz ayında izin yapacak. Meclis Üyeleri'nin Çine'de oturum başına 50 TL alması oy birliği ile kabul edilirken Komisyon üyeleri şu isimlerden oluştu; Plan ve Bütçe Komisyonu'na CHP’li Mehmet Kıvrak ve Zerrin Durdu Erol, AK Partili Mehmet Karcı, İmar Komisyonu'na CHP’li Hasan Yörük, Mutlu Sarıbaş ve AK Partili Veysel Tetik, Ege Belediyeler Birliği Temsilciliği'ne Salih Şahin ve Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne CHP’li Gülay Yıldız seçildi.
Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer gündem dışı yaptığı konuşmada, Akçaova Belediyesinde bulunan bir ambulansın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hemen geri alındığını belirterek sert eleştirilerde bulundu. Yine Akçaova mezbahasının da uygunsuz bir şekilde kapatıldığını ileri süren Başkan Dinçer’e cevap veren Akçaova Eski Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi İsmail Çerçi, “Ambulans Sağlık İl Müdürlüğünün. Biz sözleşme yaparak beldemize tahsis etmiştik. Günü dolduğu için alıp gittiler. Belediye'nin 500 bin TL sigorta borcu olduğu doğrudur, ama belediyenin vatandaşların üzerinde 850 bin TL’den fazla su alacağı var. TEDAŞ’a benim dönemimden borç yok. Daha önceki Başkan bıraktığı için o borcu taksitle ödüyoruz. Görevi devraldığımda Belediye'nin TEDAŞ’a 646 bin TL borcu vardı. Bunu yapılandırdık. Her ay ödeniyor ve bu borcu 90 bin TL'ye düşürdük. 2012 ve 2013 yılında sigortaya para ödemedik” diye konuştu.


 
Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2014, 21:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472