banner488

Hem okuyor, hem çalışıyor

Hem okuyup hem de ailesinin geçimini sağlayan üniversiteli Hüseyin Türel(20) isimli Çineli genç Çine Belediyesi'nin üreticiden aldığı pazaryeri katkı paylarına tepki gösterdi.

Hem okuyor, hem çalışıyor
banner496
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde 4 senelik Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nde okuyan Kuruköylü Hüseyin Türel, ailesinin geçimini ve okul giderlerini karşılamak adına kapalı pazaryerinden yer alamadığı için araba kasasında kilosu 2 Tl’den şeftali satıyor.


Bugün imtihanı olduğunu fakat parasızlıktan okuluna gidemediğini söyleyen Türel, “Pazarcı ve üretici esnaflar kapalı pazaryerine taşınmadan önce Çine’de Avcılar Klubü’nün yanında sergi açarak geçimizi sağlıyorduk. Annem ile babam ayrı, evin geçimini ben üstlenmiş durumdayım. Belediyemizin talep ettiği  parayı ödeyecek gücümüz yok. Bu parayı denkleştirecek durumda değiliz.Bugün sınavım vardı, kimseden borçta isteyemedim. Ürettiğimiz şeftali elimizde kalacağına para kazanmak için sokak sokak geziyorum.” dedi.

Vdcasino Roman","serif"">“Balya'da alınmıyor, Çine'de alınıyor”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü’nde okuyan Türel, “Sattığım şeftalinin kilosu 2 Tl. Kendi bahçemizde üretiyoruz, üretici belgemiz de var. Okulda CHP'li Balıkesir Balya Belediyesi'ndeki bir arkadaş oradaki Belediye'nin yaptığı kapalı pazaryerinde üreticiden para alınmadığını söyledi. Daha önce basından takip ettiğim kadarıyla Ziraat Odası Başkanımız üreticiye kolaylık sağlansın demişti, ama sesimizi duyan yok. Benim daha 4 sene okulum var, hem okul giderlerimi hem de evin geçimini sağlamak için araba kasasında mahalle mahalle gezerek ürettiğimiz şeftaliyi satmaktan başka çarem yok.” şeklinde konuştu. (Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2013, 22:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
erva haznedar
erva haznedar - 11 yıl Önce

bu yaziyi bazilarinin gözünde öve öve bitiremedikleri belediye askani ve onun gibi düsünenler okumasi gerekiyor...

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472