banner488

Haziran Meclis Toplantısı yapıldı

Gündem dışı görüşmelerinde yer aldığı toplantı kısa sürdü

Haziran Meclis Toplantısı yapıldı
banner269

Meclis Başkanvekili Mehmet Kıvrak'ın yönetiminde Çine Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yeni Fen İşleri Hizmet Binası Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Belediye Meclis Üyeleri Tayfun Aslan, Zerrin Erol Durdu, Mehmet Karcı ve Yücel Eşiyok mazeretlerinden dolayı katılmadılar, katılmayanların mazeretleri oy birliği ile kabul edildi.

Gündem de görev süresi dolan komisyonlar, Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu, Trafik, Yol ve Şehircilik Komisyonu, Çevre Sağlık ve Temizlik Komisyonu, Spor, Gençlik ve Sosyal Aktiviteler Komisyonu ve Esnaf ve Meslek Odaları Komisyonu üye seçimlerinin yapılması görüşüldü. Buna göre, Tarım Hayvancılık ve Ormancılık Komisyonuna Halil Acar, Mustafa Demir, Yücel Eşiyok, Trafik Yol ve Şehircilik Komisyonuna Mithat Burhan Kandemir, Mutlu Sarıbaş, İsmail Çerçi, Çevre Sağlık ve Temizlik Komisyonuna Mehmet Güler’in yerine Ali Kırmızıgül, Gülay Yıldız, Sezer Çetin, Spor Gençlik ve Sosyal Aktiviteler Komisyonuna Muhammet Doğan’ın yerine Mehmet Karcı, Mustafa Çalışkan, Emel Gönezer, Esnaf ve Meslek Odaları Komisyonuna Tayfun Aslan, Akın Güzel ve Celal Üpbül olarak oy birliği kabul edildi.

Gündem dışı görüşmelerde, Plan Bütçe Komisyon üyesi olarak Muhammet Doğan muhtarların alacak ve borçları ile ilgili taleplerini gündeme getirdi. Ak Partili Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Doğan, “Muhtarlarımızın alacak ve borçları ilgili talepleri sizlere liste halinde sunmuşlardı. Bununla ilgili bir çalışma yapmıştık ama o dönemde işlerin yoğunluğu nedeniyle zaman yetmemişti. Şu anda muhtarlarımızın bu talepleri devam etmekte alacak ve borlar ilişkisi ne olduğu konusunda bizlerden bilgi istemekteler. Bu konudaki çalışmalarımızı beraber inceleyip, değerlendirirsek bir çözüme ulaştırabiliriz. Başkan Karadeniz bizi ziyaret etti burada bize ‘ben isim listesini sundum, orada defterler var orada borçlar, alacaklar neyse bunun dışına çıkılamayacağını’ bildirdi. Bu konuda sizlerde sonuçta defterleri beyana göre raporlayacaksınız. Defterleri inceleyelim çıkaralım alacak ve borçlarını belirleyelim” şeklinde konuştu.

Başkan Mehmet Kıvrak konuyla ilgili şunları söyledi, “ Beraber çalıştık biliyorsunuz, kendi aramızda görüştükten sonra Çine Muhtarlar Derneği Başkanı Muammer Karadeniz’ le de görüştüm. Başkan Karadeniz, muhtarların isim listesini belediyeye verdi ama kaç para alacağının olduğunu veya borcunun olduğunu bildirmiyor. Bazı şeylerin içinden çıkıp onların bilgilerine kavuşturmamız lazım. Sen de biliyorsun bazı şeylerde işin içinden çıkamadık. Bilgilerine bire bir başvuralım beraber çalışmaları yapalım.”

Ak Partili Çine Belediye Meclis Üyesi İsmail Çerçi işçilerin sorunlarını dile getirdi. Şirket üzerinde çalışan işçilerin üç aydan beri maaşlarını alamadıklarından şikayet ettiklerini belirtti. Bu sıkıntıların ne zaman kralbet giriş geçeceğini sordu.

Bütün şirketlerde doğal sıkıntıların olduğunu dile getiren Başkan Kıvrak, “Şimdi sezona giriliyor, bir aya kalmaz bu sorunlar çözülür. MNA taşeronda çalışanların maaşları düzenli ödeniyor onlarda bir sıkıntı yok, kimsenin alacağı yok. Çipaş’da çalışan işçilerimizin sorunları var onlarda bu ay sonuna kadar alacakları kalmaz” dedi.








Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2015, 12:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472