banner488

HAYTAP’dan Çine Belediyesi’ne Teşekkür ve Öneri

Haytap İzmir Temsilcisi Esin Önder, Çine Belediye Başkanı E.Salih Dinçer’e teşekkür mektubu yolladı.

HAYTAP’dan Çine Belediyesi’ne Teşekkür ve Öneri
banner496

HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder, Çine Belediye Başkanı E.Salih Dinçer’e sokak köpekleriyle ilgili düşünce ve tutumundan ötürü teşekkür mektubu yolladı. Önder aynı teşekkür mektubunda bazı uyarı ve önerilerde bulundu.

 

Mektupta, “23.1.2013 tarihli basın haberini www.haberugur.com’dan umutla ve gururla okuduk. Verdiğiniz yanıtlar son derece insancıl olduğu için çok teşekkür ediyoruz. Size bazı kanun bilgilerini yazmak istedim.


Öncelikle kısırlaştırma konusu çok önemli ama gezici olmayan belediyenin sözleşmeli veya kadrolu tarafından yapılan kısırlastırmalar.

 

Muhtemelen sizin anlaşacağınız özel firmanın bu sıkıntının giderilmesi konusunda yeterli olacağını zannetmiyoruz. Çünkü bu konuda değişik belediyelerden olumlu yönde haberler almıyoruz.

Bunun yerine Belediye’ye alacağınız bir veteriner veya ilçede anlaşacağınız veteriner kliniği  günde 3 kısırlaştırma yapsa, kısa zamanda bu 100 köpeği kısırlaştıracaktır.(Alaçatı Belediyesi örneği gibi)


Aslında en doğru olan belediyeye kısırlaştırmadan anlayan ve hayvanları tedavi edebilen bir veteriner alımıdır ve kanuni olan da budur. (2004-5199 sayılı yasa ve 18.1.2012 tarihli genelge)


Her belediye küçük bir RM de açma zorunluluğu vardır. Agresif, güçten düşmüş, anneli köpekler bu RM ye konulurlar.


18.1.2012 tarihli genelgeyle bütün belediyeler köyler dahil, sahipli sahipsiz hayvanları kayıt altına alması gereklidir. Sizin de değindiğiniz  gibi hayvanları itlaf etmek hem kanunsuz hem de vicdani değildir..


2004 senesinden beri Çine Belediyesi’nin kısırlaştırma yapmadığı ve popülasyona neden olduğu görülmektedir.

 

Başkanımızın bundan sonra daha kalıcı önlemler alacağını düşünüyor ve her türlü yardıma hazır olacağımızı saygılarımızla arz ederiz.” sözlerine yer verildi.


Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2013, 02:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Esin Onder
Esin Onder - 11 yıl Önce

ydın haytap temsilcisi şenay tekinbaşla birlikte bu ilcede kanunlar ve hayvan hakları icin yardıma hazir oldugunun bilinmesini rica ediyoruz.

haber icin ayrıca tesekkur ediyoruz...saygılarımızla,

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472