banner488

Dubalarla park yasağını dikkate alan yok!

Çine’de 2013 yılı içerisinde uygulama sokulan park yasak işaretli dubalar, Çineli sürücülerin dikkate almamasından ötürü adeta bibloya dönüştü.

Dubalarla park yasağını dikkate alan yok!
banner496
Çine’de sürücülerin işlek caddelere park yapmamaları için konulan park yasak işaretli dubalar işe yaramadı. Sürücülerin yasağa aldırmadan dubaların arasına araçlarını park ettikleri görüldü. Çine şehir merkezinde özellikle işlek caddelerde belediye tarafından uygulamaya sokulan dubaları dikkate alanlar neredeyse yok denecek kadar az.


Belediye ekipleri, Çine Cumhuriyet Meydanı önündeki kaldırım dahilinde araç park edilmemesi için duba yerleştirdi. Uygulamaya göre, dubaların konulduğu noktalara ve meydan etrafına kesinlikle araç park etmek yasaklandı. Ancak, sürücüler yasak dinlemedi. Dubaların arasına itina ile araçlarını park eden sürücüler, araçlarını kaldırımın kenarında saatlerce park halinde tutmaya ediyor.

Oysa Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, perşembe günleri dışında Çine Kapalı Pazar Yeri’nin otopark olarak kullanılması ve bu konuda duyarlı olunmasını istemiş, "Çinemizin en önemli sorunlarından olan şehiriçi trafik sorununu biraz olsun rahatlatmak ve Neyine sokaklardaki araçların yaya akışına engel olmalarını ortadan kaldırmak amacıyla, yeni yapmış olduğumuz kapalı Pazar yeri, Perşembe günleri dışında ücretsiz otopark olarak kullanılacaktır. Şehiriçi trafik sorununun ortadan kaldırılması yönündeki bu uygulamaya katkıda bulunmanızı önemle rica ederim” sözlerinin broşür halinde araçların camlarına tek tek dağıtılarak Çineli sürücülerin araçlarını kapalı pazaryerinde park halinde bulundurmaları ricasında bulunmuştu.

Gerek Başkan Dinçer’in ricası gerekse park yasak işaretli dubalarla alınan tüm önlemlere rağmen şehir içinde araçlarını park edenlerin vurdumduymazlığı hat safhada.(Murat TAN)


Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2014, 18:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472