banner488

Dinçer’e köy kahvaltısı

Çine Belediye Başkanı Salih Dinçer, Yeniköy’de köylülerle birlikte kahvaltı yaptı.

Dinçer’e köy kahvaltısı
banner496

         Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer CHP Gençlik Kolları tarafından düzenlenen kahvaltıda Dutluoluk ve Yeniköylüler ile bir araya geldi.

         Köyde yapılan incelemelerden sonra vatandaşlarla köy kahvaltısı yapan Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, köydeki gençlerin ve diğer vatandaşların sorunlarını dinledi ve uzun uzun sohbet etti.

         Köydeki en büyük sorununun işsizlik olduğunu söyleyen gençler kendilerine istihdam yaratılması için Başkan Dinçer’den yardım istedi. Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer de, Belediye Ultrabet olarak yıllardır iş arayanlarla işverenleri farklı şekillerde bir araya getirdiklerini belirterek, ileriki günlerde de gençlere yeni istihdam alanları oluşturmak için çalışmalar yapacaklarını söyledi.

         Yapılan sohbette köylüler Özlem Çerçioğlu’ndan Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda ilk olarak köye bir Cem Evi yapılması sözünü istediler.

         Ayrıca ülkedeki tarım ve hayvancılık politikalarını eleştiren köylüler; hayvancılık sektöründeki yüksek girdi maliyetleri, ucuz et ve hayvan ithalatı ile rekabet güçlerini yitirdiklerini diğer yandan da kaba yem açığı nedeniyle ot ve saman fiyatındaki artışların kendilerini çıkmaza sürüklediğini dile getirdiler.

         Artık ürünlerinin para etmediğini söyleyen çiftçiler girdilerin yüksek olmasından yakındı. Mazot 4 lirayı aştı, bir çuval hayvan yemi, bir çuval gübrenin fiyatı belli, ama satılan sütün, etin, meyvenin fiyatı çok düşük diye dert yandılar. Başkan Dinçer de üreten, yetiştiren ve bu memlekete her şeyini veren çiftçilerin emeğinin karşılığını alamadığını, daha da kötüsünün de çiftçinin derdini anlatma fırsatı verilmediğini söyledi.

         Kahvaltının sonunda çok mutlu olduğu söyleyen Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “köydeki gençlerimiz ve çiftçilerimiz ile çok güzel bir gün geçirdik. Bu birlik ve beraberliğin önümüzdeki günlerde daha da artacağı inancındayım ve bize bu kahvaltıyı hazırlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.




Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2013, 02:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472