banner488

Dinçer kahvehanelere mekik dokuyor

Çine Belediye Başkanı E. Salih Dinçer, CHP İlçe Teşkilatı ile birlikte seçim öncesi haftalık yerel nabzı yoklama seanslarına kahvehane ziyaretleri ile devam ediyor.

banner496

Seçim öncesi Çineli vatandaş ile istişare kıvamında ele alınan yerel sorunların değerlendirildiği ve Belediye Başkanı tarafından türlü icraatların ve projelerin paylaşıldığı, vatandaşın talep ve şikayetlerinin çözüme kavuşturulması için fikir alışverişlerinin bulunduğu kahvehane toplantısında  bir çok konular istişare edilerek altı çiziliyor.

İlk olarak Menderes Bulvarı üzerindeki Kır Kahvesi’ne ve akabinde Çinelim Kahvehanesi’ne ziyarette bulunan Belediye Başkanı E. Salih Dinçer’in ‘kahvehane ziyaretleri’ne , CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin CHP İlçe Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut ve yönetim kurulu üyeleri, İl Genel Meclisi Üyesi Erol Öz ve bazı Belediye Meclis üyeleri ve de iştirak etti.

“Önümüzde 1 yıldan fazla bir zaman var”

Kırkahvesi’nde türlü icraatlardan ve Çine’nin sosyallaşabilmesi için birtakım çalışmalardan bahseden Dinçer sözlerine ilk olarak, ”Eğer yanlış yaptığımız, eksik yaptığımız veyahut yapamadığımız bir husus söz konusu ise bugün sizlerden bunu dinlemeye geldik. Önümüzde 1 yıldan fazla bir zaman var biz de eksiğimiz varsa seçimlere kadar tamamlayalım istiyoruz ve görüşlerinizi almak istiyoruz.” şeklinde başladı.

“Sosyal Belediyecilik örneği göstermek istedik.”

Her kahvehane ziyaretinde kendisinden önceki selefi Osman Aydın’ndan Belediye Başkanlığı görevini mevcut Belediye Meclis üyelerinin ortak kararıyla seçim tarihine kadar devraldığına tekrarlayan Dinçer, Çine’nin sosyalleşmesine ilişkin, “Göreve geldiğimiz günden bugüne türlü sosyalleşme aktiviteleri başlatarak konserler düzenledik, korolor oluşturduk. Basketbol kursu ve bale kursu düzenledik. takı kursu ve hat sanatı kursumuz devam ediyor. Sosyal Belediyecilik örneği göstermek istedik.” şeklinde açıklamada bulundu.

“Çine Devlet Hastanesi’nin önüne üst geçit yapılacak!”

“Çine Devlet Hastanesi’nin önüne üst geçit olarak Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüştük.” diyen Dinçer, “Biz yapacağız dediler. Biz de madem siz yapacaksanız biz ellemeyelim dedik.” ifadesinde bulundu.

“Sinyalizasyon Şubat ayı içinde tamamlanacak”

Sinyalizasyon çalışması hakkında, “Çarşamba günü Karayolları Genel Müdürlüğü’nden yetkilier geldiler ve bu Pazartesi sinyalizasyon çalışmalarına başlayacağız diyerek ve Şubat Ayı ortasına kadar bitireceğiz sözü verdiler.” diyen Dinçer, “Biz de güvenlik açısından kameralar koyalım diyoruz.” dedi.

 

“Artık projesiz kümes bile yapamayacağız”

“Büyükşehirin artıları ve eksikleri konusunda çekinceler ortadadır ve benim bizzat kafama takılan sorular bellidir.” diyen Dinçer, “Acaba Büyükşehir olunca bahçede hayvancılık yapılabilecek mi? Hayvancılık para etmiyor, süt para etmiyor. Vergiler konusunda köyden tepkiler geldi ve bu ilk beş yıl ertelendi. Köylerimizde hiçbir evin projesi yok. Köylerde projesiz tek bir çivi bile çakılamayacak. Artık projesiz kümes bile yapamayacağız. “ dedi.

“Çine Meslek Yüksekokulu’na iki bölüm daha açılacak”

“Zirai eğitim kapsamında Çine Meslek Yüksekokulu’nda ek bölümler için proje çalışmasına başladık.” diyen Dinçer, “Rektörle konuştum, ‘birkaç sınıf yaparsanız yeni bölümler açacağız’ diye söz verdiler. Birkaç bölüm açarsak Çine Meslek Yüksekokulu’na birkaç bölüm daha gelecek.” şeklinde konuştu.

“Bizim en çok saygı gösterdiğimiz ölülerimizdir”

Bir vatandaşın Ayaklı Mezarlığı’ndaki bakımsızlığa dikkat çekmesi üzerine söz alan Dinçer, “Cenazelerimize gerekli saygıyı daima gösteriyoruz. Eski cenaze yıkama aracımız değiştirdik en son model yıkama aracı aldık. Sokaklarımıza taş parke döşemedik, gittik mezarlıklarımıza taş parke döşedik. Bizim en çok saygı gösterdiğimiz ölülerimizdir ve biz bu konuda gerekli ilgiyi esirgemiyoruz.” dedi.

“Biz çiftçimizin zor günlerden geçtiğinin farkındayız”

Çine Belediyesi’nden emekli Reşit Elçi isimli bir vatandaşın, “Çine’de zeytin üreticileri rezil oldu, zeytin öldü. Belediye kapsamında bir zeytin alım yeri düşünüyor musunuz?” sorusuna Çine Gelişim Vakfı’nı işaret ederek cevahlayan Dinçer, “Biz çiftçimizin zor günlerden geçtiğinin farkındayız ama bu konuda elimizden gelen gelmeyen ortadadır. Bir vakıf kurduk. Bu vakıf üzerinden çiftçimizi özellikle zeytincimize destekte bulunmaya çalışıyoruz. Geçen sene 1 milyon Tl’ye yakın Çine’ye çiftçilerimize para soktuk, destek verdik. Ama elbette samanın, etin fiyatını biz ayarlayamıyoruz. Hayvancı çok büyük dertte. Mısır para etmiyor. Çiftçimizin durumu çok kötü. Biz tarım ve hayvancılıkla geçinen bir ilçeyiz. Ama çiftçinin girdileri hep yükseliyor. Elimizden bu konuda çözüm anlamında bir şey gelmiyor.” şeklinde açıklama bulundu.


Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2013, 02:28

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472