banner488

Deve Güreşi Festivali’ne yoğun ilgi gösterildi

24. Çine Deve Güreşi Festivali’nde güreşen 94 pehlivan deveyi binlerce vatandaş izledi.

Deve Güreşi Festivali’ne yoğun ilgi gösterildi
banner496

Çine Belediyesi’nin düzenlediği Çine 24. Uluslararası Deve Güreşi Festivali, Cumhuriyet Stadı’nda Aydın, Muğla ve Denizli yörelerinden 94 pehlivan devenin katılımı ile gerçekleştirildi. 3 bin biletin satıldığı belirtilen güreşleri binlerce kişi izledi. 

Bayanların ücretsiz katıldığı güreşe vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gözlendi. 94 pehlivan devenin güreştiği Cumhuriyet Stadı’na ilçe dışından da çok sayıda güreşsever katıldı.


AK Parti Aydın Milletvekili Ali Gültekin Kılınç, CHP Aydın Milletvekili Osman Aydın, Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk, çok sayıda ilçe belediye başkanı, bürokrat ve siyasilerin de katıldığı gözlenen güreşlerde havanın güreşe müsait olması devecileri ve izleyicileri de memnun etti.


Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı güreşler festival ruhuna uygun olarak şölen tadında geçti.

 
Çine 24. Deve Güreşi Festivali hakkında konuşan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Bu gelenek Çine’nin ve Çinelinin sosyalleşebilmesi adına önemli bir adım. Uzun zamandır sürdürülegelen bu geleneği yaşatırken halkımızla bir arada olmanın mutluluğunu ve kıvancını yaşıyoruz. Biz vatandaşla düğünde, cenazede her zaman bir araya geliyoruz ama bu kadar kalabalık bir araya geldiğimiz ender anlardan biri de deve güreşleri festivalimiz oluyor. Gelenek ve göreneğimizi yaşatırken, kaynaşmanın ve bir arada tek yürek olmanın da tadını çıkarıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.


Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2013, 00:52

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472