banner488

Çineliler bahara merhaba dedi

Çine Belediyesi’nin başarılı organizesi binlerce Çineliyi Asar’a çekti.

banner269

13 yıl önce yeşil bir Çine sevdası için ‘Çine içinde bir yeşil değil, yeşiller içinde bir Çine’ sloganı ile başlatılan  ‘13. Ağaç Bayramı’ renkli görüntülere sahne oldu.

Çineliler, Ağaç Bayramı şenliğinin icra edildiği Asar Mesire Alanı’na 7’den 70’e akın etti. Asar Milli Egemenlik Parkı ilk kez böylesine bir kalabalığa ev sahipliği yaptı.

13. Ağaç Bayramı Şenliğine, Çine Kaymakamı Celalettin Cantürk, CHP Aydın Milletvekilleri Metin Lütfi Baydar  ile Osman Aydın ve bazı daire amirleri de katıldı..

13. Ağaç Bayramı Şenliği’nde konuşan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana sizlere layık bir şekilde çalışmak için uğraştık. Düğünlerinizde cenazenizde hep sizlerle beraber olmak istedik. 13 yıl önce benden önceki Belediye Başkanımız Osman Aydın’ın öncülüğünde burada ilk ağaç bayramımızı yapmıştık. İlk ağaçlarımızı dikmiştik.13 yıl sonra bu ağaçların gölgesinde piknik yaparak sizlerle kaynaşıyoruz.” dedi.

“Koltuklar gelip geçicidir, önemli olan kurumlardır.“ diyen Başkan Dinçer, “Ben görev sürem boyunca tüm Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımla birlikte hep doğru yapmaya çalıştım. Yanlış yaptığımız, yapamadığımız, hatalı düşündüğümüz konular muhakkak olmuştur. Ama hiçbir zaman dürüstlükten ve verdiğimiz sözden geride kalmadık. Burada bir söz veriyorum. 10 yıl sonra da 23 Ağaç Bayramı’nı da burada diktiğimiz ağaçların altında CHP zihniyetindeki bir Çine Belediyesi ile birlikte kutlayacağız.” şeklinde açıklamada bulundu.

Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’den sonra konuşma yapan Milletvekili Osman Aydın, genel siyasete hiç değinmeden yerel bir takım konuların üzerinde durdu ve ağaç bayramı şenliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Bu anlamlı günde sizlerle beraber olmak büyük bir mutluluk” diyen Osman Aydın, kendi döneminde gerçekleştirilen kanalizasyon hizmetine değinerek, “Sokaklarımızdan foseptik akıyordu, onları ortadan kaldırdık. Çoluğumuz çocuğumuz, küçücük çocuklarımız o foseptik sularının içinde oynamak zorunda kalıyorlardı. Belli bir noktaya geldik. Bu süreç içinde biz kendi aramızda kadroyu gençleştirmek için bayrak devir teslim töreni yaptık. 99 ruhuyla beraber o kadrolara tekrar göreve devam ettirdik.  Önümüzde 2014 var. 99 ruhunu yaşatan anlayış için sizlerden bu kadroya destek istiyorum. Bu yürüyüşümüzü birlikte devam ettireceğiz. Çineliler her şeye layıktır, Çineliler her şeyi gerçekleştirirler. Yeter ki karar versinler.” dedi.

Osman Aydın’dan sonra konuşan Milletvekili M. Lütfi Baydar, “Ecdadımız öldükten sonra yaşamak istiyorsan ölmez bir eser bırakıp ağaç dikin der. 13 yıldır devam etmek olan bu ağaç bayramını ve bu seferberliği kutluyorum ve nice devamlarının gelmesini diliyorum” dedi.

Çinelilere keşkek ve lokmanın ikram edildiği 13. Ağaç Bayrağımı Şenliğinde, ödüllü yarışmalar oynandı. Çine Efeler Derneği Halk Oyunları Grubu’nun gösterisi ve Vildan konseri davetlilere eşsiz anlar yaşattı. Program geç saatlere kadar sürdü.


Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2013, 21:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472