banner488

Çine Belediye Meclisi’nde 4 gündem maddesi görüşüldü

Çine Belediye olağanüstü meclis toplantısı Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in başkanlığında Çine Belediye Düğün Salonu’nda yapıldı. Toplantıya iki meclis üyesi, AK Partili Mehmet Karcı ve CHP’li Mehmet Kıvrat mazeretli olarak katılmadı.

Çine Belediye Meclisi’nde 4 gündem maddesi görüşüldü
banner269

Gündemin ilk maddesinde 2014 yılı ek bütçesi görüşüldü. Bu maddeyle ilgili meclise bilgi veren Başkan Enver Salih Dinçer, “2013 yılında bütçemizi hazırlarken 20 bin nüfusa göre hazırlamıştık. Büyükşehir Yasası'ndan sonra Belediye 52 bin nüfusa hizmet etmeye başladık,  2014 yılında yaptığımız bütçemizi doldurduk. Yeni yatırımlar yapabilmemiz, para harcıya bilmemiz için ek bütçeye ihtiyacımız var. Toplamda 1 milyon 365 bin 500 TL.dir” dedi. Madde oy birliğiyle bütçe komisyonuna havale edildi.

Gündemin ikinci maddesinde ise çeşitli yatırımlar için bankalardan kredi kullanılması görüşüldü. Başkan Dinçer, “ Köylerden ve beldelerden gelen borçlarımız var, bizim kendi borçlarımız da var bunlar tekrar kesilmeye başlandı. Esnafa borcumuza ödeyemez duruma geldik,  esnafımız zaten sıkıntılı. Kredi alarak esnafa olan borçlarımıza ödemek istiyoruz. Mahallelerden 1 milyon 152 bin 640 TL, Akçaova’dan 1 milyon 308 bin 186 TL olmak üzere toplam 2 milyon 500 bin TL borç var. Borçların çoğunluğunu SGK, vergi ve elektrik borcu oluşturuyor. İller Bankası’ndan bize 1 milyon 300 bin TL para geldi, bu para her ay değişiyor. Bunun 500 bin TL, % 30'u Büyükşehir % 10’nu da ASKi tarafından kesiliyor, kalanla da bir kısım borçları ve personel giderlerini karşılıyoruz. Esnafımıza dağıtacak hiç paramız yok, eskiden su gelirlerimiz vardı,  su gelirimiz kesilince hesaplarımızı döndüremez olduk. Bir iki ay daha bu borçların kesilmesi devam edecek, borçların kesilmesi bitince biraz daha rahatlayabileceğiz. Belediyemizin kredi alma sınırımız 1 milyon 500 bin TL’dir. Krediyi bankalarla görüşerek almayı düşünüyoruz” dedi. Gündemin ikinci maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

Borçlarla ilgi taleplerini olduğunu dile getiren AK Partili Meclis Üyesi Muhammet Doğan, “ Bankalardan kullandığımız kredileri, tüm ödemeleri sizlerinde söylediği gibi vergi dairesi, Sigorta, üçüncü şahıslara az borç olduğunu, köylerden ve beldeden gelen borçlara gidecek. Önümüzdeki toplantılarda borç dağılımı ile ilgili doküman hazırlayıp bizleri de bilgilendirmenizi talep ediyorum” dedi. Muhammet Doğan’ın talabini yerine getirileceğini belirten Başkan Dinçer, “SGK borçlarımızı yapılandıracağız, vergi ve elektrik borçlarımız var”dedi.

Gündemin üçüncü maddesinde ise, İller Bankası’ndan teminat mektubu alınması görüşüldü. Bununla ilgili görüşmeler yapıldığını açıklayan Başkan Dinçer, “ Bazı bankalar kredi vermek için teminat mektubu istediler bunun içinde İller Bankası da var, ama bazı bankalar teminat mektubu istemediler” dedi . İller Bankası’ndan teminat mektubu alınması için Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’e yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde ise Çine Yeni Mahalle 372 ada 30 parsel sayılı taşınmazın Aydın Büyükşehir Belediyesine sosyal tesis ve spor alanı yapılması şart ile devir edilmesi görüşüldü. Başkan Dinçer, “ Seçimlerden önce Endüstri  Meslek Lisesi’nin arkasında ki alana spor tesisi ve sosyal tesis yapılması için söz vermiştik, aynı sözü Büyükşehir’de vermişti. Gelip yeri gördüler ve beğendiler bize devrederseniz biz buraya içinde havuzu olan, spor alanı olan bir sosyal tesis yapmayı düşündüklerini söylediler” şeklinde ifade etti. Alanın Aydın Büyükşehir Belediyesine sosyal tesis ve spor alanı yapılması için devir edilmesini oy birliği ile kabul edildi.

Gündem sonu görüşmelerde AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi İsmail Çerçi söz alarak sordu, “Çine Belediyesinin çöpleri Karahayıt’da dökülüyordu şu sıralar Akçaova’ya dökülmeye başlandı bunun sebebini öğrenebilir miyiz?” dedi. Betlike

Karahayıt çöplüğünde şikayetler olmuştu diyen Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer,” Şu anda çöpler Akçaova’ya gitmiyor. Kısa süreli çöplüğümüzle ilgili şikayetler olmuştu. Onları gidermek için bir iki sefer çöpler Akçaova'ya döküldü. Ama şu anda bütün çöplerimiz Aydın'a gidiyor. Akçaova'daki çöpler konusunda bize de şikayetler geldi. Orayı da temizleyeceğiz" dedi.


Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2014, 10:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472