banner488

Çine Belediye Başkanı, meclisten tam not aldı

Muhalefetin tebrik ettiği Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in faaliyet raporu, oy birliği ile onaylandı.

banner269

Çine Belediyesi'nin Nisan Ayı Olağan Meclisi Toplantısı’na DP’li Burhan Kandemir ve Sabahattin Özkan mazeretleri nedeniyle katılmadı.

Belediye Başkanı’nın faaliyet raporunun okunup oylanacağı gerekçesiyle Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, meclis toplantısını yönetmeyerek meclis başkanlığını Mehmet Dinç yaptı.

Toplantıda 9 gündem maddesi ve 3 ek gündem maddesi görüşülerek tüm maddeler oy birliği ile meclisten geçti.

Daha önce meclis üyelerine dağıtıldığı gerekçesi ile okunmayan ilk gündem maddesi 2012  faaliyet raporu konusu tartışmaya açıldı ancak DP’li Ahmet Keleş’in tebrik ettiği ve başarılı çalışmalar dilemesinden başka söz alan olmaması nedeniyle rapor oybirliğiyle kabul edildi. Söz konusu faaliyet raporu basına dağıtılmadığı için içeriği halka kapalı kaldı.

2. Gündem maddesi olarak 2012 yılı Denetim Komisyonu raporunun CHP’li Mehmet Kıvrak tarafından okunması akabinde rapor oybirliği ile kabul edildi.

“Belediye’nin gideri, tahsilattan fazla”

Okunan denetim komisyonu raporunda 2012 yılında incelenen gelir cetvellerine göre 13.375.546.12 TL tahakkuk ettirilen alacaktan 10.696.193.31 Tl tahsil edildiği, 2012 yılı gelirlerinde 2011 yılına göre yüzde 12.44 oranında artış olduğunun gözlenmesi ve 2012 yılı giderlerinde ise belediyenin kasasından 12.333.088.79 Tl ödenerek 2011 yılına göre yüzde 34 oranında artış olması da dikkat çekti.

“Krediyle otomatik parke taşı makinesi alınacak”

Gündemin üçüncü maddesi olarak tam otomatik beton parke ve briket tesis makinesi alımı görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

Makine alımı hakkında meclis üyelerini bilgilendiren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “10 yıl önce aldığımız bir taş makinemiz var. Vasfını yitirmiş durumda. Kapasitesi çok düşük, hem işçilik hem de akaryakıt maliyetleri yüksek. Köylerde Çine Belediyesine bağlanacağı için önümüzdeki dönem hazırlıklarımızı yavaş yavaş yapmak istiyoruz. Almayı düşündüğümüz makinenin fiyatı 500 bin TL’dir. Piyasa araştırması yapmadık. Bu makineyi İller Bankası kredisiyle almayı düşünüyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.

“Müze statüsünü kazanmak için meclisimizin onayı şart”

Eski Askerlik Şubesi Binası’nın Çine Belediyesi’nce müzeye dönüştürülmesinin görüşüldüğü 4. Gündem maddesi hakkında da söz alan Başkan Dinçer, “Şu an mevcut bina zaten Kuvayı Milli Müzesi olarak hizmet veriyor. Ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın müze standartlarına uygun değildi, eksiklikleri vardı. O eksikliklerini giderdik. Müze statüsünü kazanmak için bu kararı meclisten geçirmemiz gerekiyor.” sözleriyle konunun altını önemle çizdi. Bu madde oy birliği ile kabul edildi.

İmar plan tadilatı (Hamidabat Mahallesi 175 ada 24 parsel) oy birliği ile kabul edildi. İmar plan tadilatı (Sarıoğlu Mahallesi 323 ada 67 parsel) İmar Komisyonuna havale edildi.

“Başkan’ın istediği üyeler seçildi”

2013 yılında görev yapacak encümen, imar ve plan bütçe komisyon üyelikleri seçimlerine geçildi. Sözde gizli yapılan seçimlerde Başkan Dinçer’in seçilmesini talep ettiği her isim hiç fire vermeden oylamadan geçti.

Seçim sonucuna göre encümen üyeliğine CHP’li Asuman Güney ve Erçin Karabulut,

İmar Komisyonuna CHP’li Engin Aydın ve Erçin Karabulut ve DP’li Sabahattin Özkan,

Plan ve Bütçe Komisyonu’na ise CHP’li Mehmet Kıvrak ve Erdinç Deveci ve DP’li Fikret Uzunova seçildi.

Kapalı Pazaryeri Kuruluş Komisyonu’nca alınan karar okunarak Belediye Meclisi’nce oy birliği ile kabul edildi. 1/1000 Ölçekli İmar Plan Hükümleri ve Akçaova Belediyesi’nin imar planı değişikliği talebi ne olduğu tam anlaşılmadığından incelenmesi için İmar Komisyonu’na havale edildi. (Murat Tan)


Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2013, 02:22

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472