banner488

“Bu günün bayram olduğunu hep beraber hissediyoruz”

Çine Belediyesi, ADD Çine Temsilciliği ve Çine Kültür Derneği'nin birlikte organize ettikleri 'Gençlik Şöleni'ne 7’den 70’e tüm Çineliler akın etti.

“Bu günün bayram olduğunu hep beraber hissediyoruz”
banner496

Grup Değirmen, Vildan ve Gecenin finalinde türkücü Adem Kazan’ın sahne aldığı gençlik şöleninde renkli görüntüler yaşandı.

 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı alternatif Kutlama etkinlikleri kapsamında Çine Kapalı Pazar yerinde gerçekleşen şölene, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, CHP İlçe Başkanı Tayfun Şahin, CHP İlçe Başkan Yardımcıları Timuçin Karabulut ve Utkun Şahin ile Parti Yönetim Kurulu üyeleri, Çine Belediye Meclis üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Çine Temsilciği Başkanı Ayşe Özkan Aşkar ve yönetim kurulu üyeleri, Çine Kültür Derneği Başkanı Mehmet Demir ile yaklaşık 3 bin kadar Çineli katıldı.

 

“Bu bayramlar daima coşkuyla kutlanacak” 

Çine Belediyesi, ADD ve Çine Kültür Derneği’nin girişimleriyle düzenlenen şölende söz alan Başkan Dinçer, “Uzun yıllardır bayramlar kutluyoruz. Dini bayramlar ve milli bayramlarımız var. Dini bayramlarda hepimiz çocuklarımızla beraber büyüklerimizin elini öpüp hasret gideriyoruz. Milli bayramlarımızda da tüm ilçe halkımız statlarda toplanıp çocuklarımızın bizlere hazırladıkları gösterileri izleyerek bu ülkeyi nasıl kazandığımızı, bu ülkeye nasıl geldiğimizi hatırlayıp devlet adamlarımızı saygıyla yad ediyorduk. 2 yıldır bir hükümet politikası olarak bu bayramları kutlayamıyorduk. Biz arkadaşlarla toplandık ve bu Gençlik Şöleni’ni hazırlamaya karar verdik. Belki çocuklarımızın, gençlerimizin okuduğu şiirlerle gösterilerle gururlanamıyoruz ama tüm Çine halkı olarak buradayız. Bu günün bayram olduğunu hep beraber hissediyoruz. Bizler Çine Belediyesi’nde olduğumuz sürece milli bayramlarımızı hep birlikte coşkuyla kutlamanın sözünü veriyorum. Önümüzdeki 19 mayısta buluşmak dileğiyle iyi eğlenceler.” dedi.

Başkan Dinçer, konuşmasının ardından Grup Değirmen’in solisti Ayla’ya bir buket çiçek takdim etti.


Grup Değirmen’den sonraya sahneye çıkan Vildan’ın şarkıları ile coşan Çineliler gecenin finalinde ise Adem Kazan’ın türküleri ile doyasıya bir müzik ziyafeti çekti. Adem Kazan’ın “sürmelim” türküsünü söylediği esnada ise Çine Belediye Başkanı Dinçer, CHP İlçe Başkanı Şahin ve Başkan Yardımcısı Karabulut ile Çine Kültür Derneği Başkanı Demir zeybek oyunu oynadılar.(Murat TAN)


 


Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2013, 02:21

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472