banner488

Başkan Dinçer’den radikal kararlar!

Belediye Başkanı E. Salih Dinçer kahvehane ziyaretlerinde önemli kararların altını çizerek, zahire pazarının tekrar yer değiştireceğini açıkladı.

banner496

Soğancılar Mahallesi’ndeki kahvehane ziyaretlerinde vatandaşa hitap eden Başkan Dinçer, radikal kararlarından söz etti. Siyasi propagandadan ziyade Belediye çalışmalarının görüş alışverişi ile vatandaşla paylaşıldığı kahvehane ziyaretlerinde, göreve geldiği günden bu yana yapılan ve yapılmakta olan projeleri vatandaş ile paylaşıp soru cevap diyalogunda oluşturulan sohbet ile  sürdürülen konulara ve sorunlara değinen Başkan Dinçer, “Biz seçim çalışmasına girdiğimiz evrede sizlerden ‘bu zamana kadar neredeydiniz’ tepkilerinin önüne samimiyetle geçmek ve ciddi anlamda sorun ve taleplerinize yönelme eğiliminde bu kahvehane sohbetlerini organize ettik ve halen de buna devam ediyoruz.” dedi.

Taksi Durağı Meydanı’na yeraltı otoparkı yapacağız

Taksi Durağı Meydanı’nda kamuoyunda katlı otopark olarak lanse edilen düzenlemenin aksine Belediye olarak bilakis bir yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi yapacakların ifade eden Başkan Dinçer, “Şehrin en güzel yerine üst otopark değil yeraltı otoparkı yapacağız. Biz yaptık oldu mantığıyla değil mevcut kent düzenlemesinin sizlerin talepleri doğrultusunda şekillenmesinden yanayız.” ifadesini kullandı.

Zahire Pazarı’nı sahil şeridi olarak düzenleyeceğiz

Zahire Pazarı’nın ilçe merkezinde kaldığını ve mevcut Zahire Pazarı’nda bir proje düzenlediklerini belirten Başkan Dinçer, ”İhaleye çıkacağız ve oraya 15 metreye 100 metre uzunluğunda güzel bir havuz ve bunun yanısıra  kumsal yapacağız. Bu projenin tamamlanmasını büyük ihtimalle yaz aylarına yetiştireceğiz. Orayı sahil şeridi gibi yapmayı düşünüyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz orada havuza girip serinleyecekler. Pazardaki dükkanları da kafeterya olarak hizmet veren işletmelere dönüştüreceğiz. Değirmenleri ve Zahire Pazarı’ndaki mevcut dükkanları şehir dışına taşıyacağız.” dedi.

Cumhuriyet Parkı’nı yeniden düzenleyeceğiz

Vatandaşlardan Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Cumhuriyet Parkı’nın kaderine terkedilmiş olduğu ve Hayvan Pazarı’ndaki sosyal tesis yapılanmasının yeniden düzenlenmesi gerektiği tepkilerini yanıtlayan Başkan Dinçer, “Bahsedilen sorunlara ilişkin Belediyemiz bünyesinde ciddi çalışmalara başlayacağımız konusunda emin olunuz. Fakat biz,  Hayvan Pazarı’ndaki sosyal tesisimizi,  Atatürk Parkı ve Cumhuriyet Parkı’nı kiraya vermiş durumdayız. Bildiğiniz gibi kiracının tek derdi az para verip çok para kazanmak. Ben esasen Belediye’nin sosyal tesislerinin Belediye bünyesinde işletilmesinden yanayım. Bakınız Kuvayi Milliye Parkı’nda bir tane yerde çöp yoktur. Şu anda Cumhuriyet Parkı sadece düğün için yaz aylarında kullanıma açık bir durumda. Geçtiğimiz hafta içinde ben bizzat kiracıya ‘ya çık ya düzgün işlet’ dedim. İşletmeci çıkacağını belirtti. Biz mevcut kiracının çıkmasına müteakip orayı Belediye olarak düzenleyeceğiz ve yeni bir düzenlemeye gideceğiz.” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Parkı yanındaki boş alana Adalet Sarayı inşa edileceği konusundaki soruları yanıtlayan Başkan Dinçer, “ Adliye binasının yeri için biz Belediye olarak mevcut yeri hazineye devrettik. Cumhuriyet Parkı’nı bu Adalet Sarayı’nın inşası ile yeniden düzenlemek zorundayız. Orada adli makam görevlileri ve halkımızın istifade etmesi için düzenleme sürecine gireceğiz.“ dedi.

Gözden geçirdik ama elden de geçireceğiz!

Soğancılar Mahallesi’nde merkezi anlamda bir imar revizyonu hakkında düzenleme taleplerini cevaplayan Başkan Dinçer, “Gözden geçirdik ama elden de geçireceğiz.” diyerek, “Soğancılar Mahallesi’ndeki kahvehaneler ve meydan düzenlemesine ilişkin 2013 yılı bütçesinde konuya ilişkin yer ayrıldı. Burada bir düzenleme olacak ve biz buraya oy istemeye geldiğimizde bize teşekkür edeceksiniz.“ şeklinde açıklamada bulundu.

Hükümetin aldığı kararla 13 ilin büyükşehir değil bütünşehir olacağını ifade eden Dinçer, ”Hiçbir köyümüz kalmadı. Tüm köylere Çine Belediyesi hizmet götürecek. Köylü ‘ben bütünşehirliyim’ diyecek, fakat köylünün karı artmayacak bilakis bundan sonra işler değişecek ilk beş yıldan sonra köylünün yatırcağı vergilendirmeler yeniden düzenlenecek. Kimse çıkıp da sorgulayamıyor Büyükşehir Belediyesi olarak yapılacak olan düzenlenmeden sonra büyükbaş, küçükbaş hayvan yetiştireceğiz diye. Benim bildiğim kadarıyla Çine’de Akçaova Altınabat ve Çine’de Saraçlar tarafında Hayvan Entegre Tesisleri yapılarak hayvancılığı büyük kapasitede ele alanlar desteklenecek.“ dedi.

Meydandaki Belediyemize ait binalarını da yıkacağız

Çine şehir merkezinde Akbank’a 3 aylığına kiralanan binanın, sözleşmenin bitimi akabinde yıkılarak mevcut alanda yeni bir düzenlemeye ve imar revizyonuna gidileceğine belirten Başkan Dinçer, “Meydandaki Belediyemize ait binalarını da yıkacağız. Sadece dükkanları değil, Yavaşoğlu binasını olduğu gibi kamulaştırıp istimlak sürecine girmeli miyiz diye düşünüyoruz.” diyerek konunun altını önemle çizdi.

Belediye olarak hizmetlerin devam etmesine çalıştıklarına değinen Başkan Dinçer, sohbet kıvamındaki ziyaretlerini, “Sizlere nasıl hizmet etmenin gerektiğini gerek sohbet, gerekse istişare şeklinde değerlendirdiğimiz bu ziyaretler, neler yapmamız gerektiği konusunda bizleri yönlendirmektedir.” şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2013, 07:57

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
ahmet
ahmet - 11 yıl Önce

taksi duragının oldugu yeri inş çinemize yakışır adam gibi bi meydan yaparsınız , tabi şimdi öyle yapaca böyle yapcaz demesi kolay , ha bide bi projeyi yapın sorun bi çine halkına bu meydan iyimi begendinizmi bunu yapalımmı diye, eksikleri dinleyin istekleri dinleyin bi.meydanın altına kessinlikle otopark yapılmalı hatta iki kat olaraak otopark yağpılmalı sonradan yetmiyo yer ollmasın sonuçta orası sehir merkezi sayılır.

ahmete
ahmete - 11 yıl Önce

pazarr yerinin altına otopark yapmadı ne amacla yapmadı bilmiyoz taksiduragının altınada yapmaz sımdı

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472