banner488

Başkan Dinçer’den radikal karar!

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Belediye’de yaptığı toplantıda mutat dışı tavır ortaya koydu.

Başkan Dinçer’den radikal karar!
banner496

Hafta sonu Belediye Başkanlık odasında Çine Madranspor’un alt yapısında  oynayan futbolcuların  velileri ve Kulüp Başkanı Ali Örter, Belediye başkanıyla Madranspor’un geleceğini tartıştılar. Başkan Dinçer, Madranspor’un yerel oyunculara ağırlık vermesini istedi.

VAHİT YALIM: YERLİ FUTBOLCU KAYNAĞINI KULLANALIM

Toplantıda söz alan  futbolcu velilerinden Vahit Yalım, Madranspor’un birkaç senedir  küme düşmekten zor bela kurtulmasının camiayı çok üzdüğünü, Madranspor’un vakit geçirmeden radikal kararlar alıp,  alt yapı organizasyonunu gerçekleştirmesi gerektiğini ve yerli insan kaynaklarına dönmenin Madranspor’u kurtaracak en etkili yol olduğunu ifade etti.

“Bugün Madransporla ilgili ne düşünüyorsun diye kime sorsanız aynı yanıtı alırsınız” diyen Yalım, “Maça gidiyorsunuz bizim yerli çocuklardan oynayan yok. Bundan dolayı da çevreden bir katılımsızlık var. Gelen çocukların elbette değerleri vardır, yeteneklidirler, emek vermişlerdir. Hepsi tamam da,  bizim yerli çocukların önünü açacak mekanizmaları mutlaka kurmamız gerekiyor. ’dedi.

ALİ ÖRTER: MADRANSPOR BAL’DAN DÜŞER

Öte yandan futbolcu velilerinin düşüncesine katılmayan Kulüp Başkanı Ali Örter, “U19- U16 başarılı oldu. Ama kendine güvenlerini kaybetmeleri de çok basit olabilir. Bu kırılma noktasını iyi belirlemek lazım. Biz bu sene bunu iyi yaptık. Maç 4-0 oldu. maça Emrecan’ı soktuk. İşte Erhan kadroya girdi Fatih kadroya girdi. Böyle böyle 10’ar- 15’er dakika bu çocukları sevk ederek. Ancak böyle olur bu. Biz bu 5-6 çocuğun geleceğine inanarak bu transferleri yapmalıyız. Bu çocuklar sezon başı a takımıyla kampa girecekler. Sezon başı kampı görmeyen bir insan futbolcu olamaz. Alt yapıdan 5 tane çocuğu koyalım dışarıdan da alalım dediğiniz zaman bu takım BAL’dan düşer.‘’ dedi

SALİH DİNÇER: ÇİNE’NİN ÇOCUKLARI OYNAMAYACAKSA DÜŞSÜN

Çine Madranspor’un yıllardan beri en büyük destekçisi olan Çine Belediyesi Başkanı Enver Salih Dinçer konuyla ilgili olarak son sözünü söyledi.

Yerel oyuncuların önü açılması gerektiğini vurgulayan Dinçer, ’Madranspor’un düşmesi benim için önemli değil. Takımda 6 tane Çine’li çocuk oynadı diye düşecek mi? Takım eğer düşecekse Çineli çocuklar oynayarak düşsün.” dedi.

Dışarıdan 4-5 futbolcunun transferine olumlu baktığını belirten Dinçer, “Dışarıdan futbolcu getirmenin külfetli bir iş. 20 tane adam getirtiyoruz. Bir sürü dert oluyor. Yemeğine, yatacak yerine, yoluna kısacası her şeyiyle ilgileniyoruz. Bende isterim 4-5 tane adam gelsin. Ben 3 yıldır Başkanlık dönemimde bu işi yapmaya çalışıyorum. 3 yıldır da yola çıkarken bu şekilde karar vermeye çalışıyoruz ama hoca da tatbiki kendi kariyerini de düşünerek 5 oyuncu aldıktan sonra ya bu iş olmuyor bir  5 oyuncu daha alalım diyor.

Oktay hocamızı da arayalım 1-2 günlüğüne gelsin konuşalım bize bir rapor hazırlasın. Diyelim bu takım bu şekilde belki 2014 yılında ortalarda olur veya sıkıntı çekebilir ama gelecekte iyi bir takım hazırlamış oluruz.

Ben seçime gireceğim Madranspor’un düşmesini istemem herkes böyle düşünüyor ama Çine’nin çocukları oynayarak düşecekse düşsün. O konuda bir şeyimiz yok ama 3 yıldır benim yaşadığım şey hiç kimse düşecek bir takımın yöneticisi olmak istemez. Kendi aranızda bir temsilci seçin onu yönetime dahil edin. Seçtiğiniz kişi altyapıdan sorumlu olsun. Hoca mı olacak ya da 4-5 kişimi istiyorsunuz kendi aranızda karar verin. Çünkü bizim seçtiğimiz kişi zaten esnaftan biri oluyor işinin boş olduğu zamanlar bu işle ilgileniyor. Ama sizin içinizden birisi daha çok zamanını ayırır. Futbolcu velileri de yönetime katılmalıdır” dedi.

VATANDAŞLARIN TAKDİRİNİ TOPLADI

Çineli gençlerin takıma dahil edilmesi konusunda bu kez radikal karar vererek ağırlığını koyan, “Çineli gençler oynadı diye takım düşecekse düşsün” diyen Başkan Salih Dinçer’in bu tavrı vatandaşlar tarafından büyük destek gördü. Önemli olan Çineli gençleri spora ve futbolu sevdirmek, onların önünü açmak olduğunu ifade eden Çineliler, “Yıllardır takımı yabancı oyuncularla doldurup, kendi gençlerimize imkan tanımadılar. Her sezon başında hedefimiz 3. Lig, 2.lig diyerek ortaya çıkan yöneticilerin getirdiği Madranspor’un durumu ortadadır. On binlerce para harcayarak zaten para sıkıntısı olan kulübü zora sokmanın, gençlerimizi küstürmenin hiçbir anlamı yok.” şeklinde konuşarak görüşlerini diye getiriyor.


Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2013, 14:08

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Osman Erol
Osman Erol - 11 yıl Önce

Başkan'ın tespitleri doğru Çine'linin olmadığı bir takıma ne kadar sahip çıkılabilinir,hemde BAL gibi işlevsiz bir ligde her sene düşmemek için oynamak bizlere ne sağlıyor ki?

mehmet demir
mehmet demir - 11 yıl Önce

ağzına sağlık başkan,bas bas bağırıyorum ne zamandır.1.ligde olsa ne verir ki bu haliyle bir takım.zaten yıllarca siyasetle spor iç içe olduğu için kaybettik.ayrıca basketboldaki başarılarından dolayı yönetimi kutlarım..

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472