banner488

Ak Parti TOKİ için Belediye’ye çıkartma yaptı

AK Parti Çine İlçe Başkanı Erkan Özkaya ve Parti Yönetim Kurulu üyeleri, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in kapısını TOKİ için çaldı.

banner496

Karakollar Köyü’nde Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksekokulu karşısındaki tepeye 468 dar gelirli vatandaşın konut sahibi olabilmesi için TOKİ tarafından başlatılacak proje, Belediye Meclisi’nin engel olmasından sonra Ak Parti Çine İlçe Teşkilatı devreye girdi.

Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Özkaya, yönetim kurulu üyeleri ve Karakollar Köyü Muhtarı Yalçın Kavak ile birlikte toplu halde Belediye’ye giderek Başkan Enver Salih Dinçer’i makamında ziyaret etti.

Sizin de emeğinizle  Çine’ye TOKİ’yi kazandıralım”

“Hepimizin görevleri bir gün bitecek. Bu süre içinde Çine’ye hizmet etmek, bıraktığımız hizmetlerle anılmak ileride bizlere mutluluk ve gurur verir.”  diyen Başkan Özkaya, TOKİ projesi hakkındaki aşamalara ilişkin Belediye Başkanı Dinçer’i bilgilendirerek, “Çine’ye yapılacak  TOKİ için bu kararın Belediye Meclisi’nde tekrardan görüşülmesini ve olumlu olmasını istiyoruz. Çine’de gerçekten dar gelirli ve kira öder gibi konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar var. Şu an 468 kişi var. Halen talepler var. Biz şu anda problem çıktı ama gidereceğiz diyoruz. Sizin de emeğinizle biz tekrardan olumlu olarak karar almanızı ve bu hizmeti Çine’ye hepimizin katkılarıyla kazandırırız diye umuyorum. Buranın Çine’nin vitrini olacağını düşünüyoruz. O yüzden sizden ricamız Çine Belediye Başkanı olarak olumlu görüş vermenizdir.” dedi.


“Burası önümüzdeki dönem Çine Belediyesi’ne lazım bir yer”

TOKİ için düşünülen arsanın Çine’nin vitrini olan bir yer olduğunu ifade eden Başkan Dinçer, “Muhtarım da biliyor. En az bir yıldan beri oraya çeşitli talipler çıkıyor. Orası için özel sektörden de talipler çıkmıştı. Muhtar’a dedim ki; ‘Burası önümüzdeki dönem Çine Belediyesi’ne lazım bir yer. Gerek otogar, gerek çarşı yapılabilir. Yol üstünde olduğu için köfteci dükkanları, müzeler yapılabilir. Ben dışarıdan burası için sana ne veriliyorsa bir fazlasını vereceğim’ Muhtarım da bana ‘sizden başkasına bu yeri vermeyeceğim’ diyerek söz verdi. Duyduk ki sonra TOKİ ile ilgili girişimler var.” dedi.

“TOKİ için Çine Belediyesi’nden izin almanıza gerek yok”

“6 Aralık tarihi itibariyle bu yer için Çine Belediyesi’ne sorulmak zorunda. TOKİ hakkında karar 11 Aralık’ta alınmış.” diyen Belediye Başkanı Dinçer, “Bizim burası ile ilgili Çine Belediye Meclisi olarak red için ilk sebebimiz bu. Bizim burası ile ilgili projelerimiz var. Vitrine ev konmaz. Ev yapılacaksa gelin size başka bir yer verelim. TOKİ yapmak için Çine Belediyesi’nden izin almanıza gerek yok. Siz koskoca iktidar partisisiniz. Çine Belediyesi bize TOKİ için izin vermiyor dediğinizi Başbakan duysa kızar. Siz iktidar partisi olarak Çine’nin her yerine, hazine arazisine bize sormadan inşaat yapabilirsiniz. Fakat siz inatla gidip, bizden izin alınacak yere soruyorsunuz. Sizin B planınız yok mu? TOKİ sadece Karakollar Köyü’ne mi yapılabilir.“ şeklinde açıklamada bulundu.

“Belediye’nin istediğiniz alanını seçin”

Söz konusu arsanın Otogar projesi için düşünüldüğünü vurgulayan Başkan Dinçer,“65 bin kişinin ihtiyacı olan otogar mı önemli yoksa 400 ailenin oturacağı konutlar mı? Herkesin kullanacağı bir şey yapmak daha iyi değil mi? Garajı Çine sınırları dışına çıkartmazsak, kavşaklar açılmayacak. Garaj için en uygun alan o arsanın olduğu yer. Ben size yer göstereyim. Belediye’nin istediğiniz bir alanını seçin. TOKİ gelsin bizden satın alsın.“ ifadelerini kullandı.

“Bir parsel aşağıya gidin yol üstünde Otogar kalsın”

Belediye Başkanı ve 15 Belediye Meclis Üyesi’nin oybirliği ile red ettiği arazi satışının Ak Parti İlçe Başkanı’nın önerisiyle tekrar gündeme gelmesini de sıcak bakan Başkan Dinçer, “Dilekçeyi verin. Tekrar gündeme getirelim. Karakollar Köyü’nün daha aşağıda yol üstünde olmayan bir yeri var. Mesela burası için başvurun yardımcı olalım. Bir parsel aşağıya gidin yol üstünde Otogar kalsın. İlle de Karakollar Köyü değil başka bir köyde de yer varsa değerlendirelim.” dedi.


Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2013, 02:16

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472