banner488

4. Oğlak Festivali Başaran ile renklenecek

Çine Belediyesi’nin her yıl düzenlemiş olduğu ‘4.Oğlak Ve Çoban Şenliği Etkinlikleri’ bu yılda renkli geçecek.

4. Oğlak Festivali Başaran ile renklenecek
banner269
12 Mayıs Pazar günü Kavşit Köyü’nde gerçekleşecek olan 4. Oğlak ve Çoban Şenliği’nde ilk olarak Adnan Menderes Üniversitesi Çine Meslek Yüksek Okulu’nun Kavşit Köyü ve Yöresi Keçicilik Projesi’nin tanıtımı yapılacak.


Civar ilçelerden ve illerden de birçok davetlinin katılacağı etkinliklerde, çoban türküleri ve kaval dinletisinin ardından en güzel oğlak yarışması yapılarak projede kullanılan damızlıklar tanıtılacak.

Yılın çobanının da seçileceği şenlikte, halk oyunları gösterileri ve ödül töreninin ardından, O Ses Türkiye’de başarılı çıkışıyla dikkat çeken Aydınlı Efe Dumancı ve İzmir Radyosu Türk Halk Müziği sanatçılarından Vildan Turan davetlilere konser Sultanbet verecek.

Etkinliğin finalinde ise Murat Başaran’ın sahne alacağı Kavşit Köyü’nde coşku doruğa tırmanacak.

Şenlik hakkında konuşan Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Kavşit Köyü ve yöresi keçicilik projesinin başarılı bir neticesi olarak bu yıl da yüzlerce oğlak dünyaya geldi. 12 Mayıs'ta sevimliliklerinin yanısıra gelecekte de yerel sürdürülebilir kalkınma çalışmalarımızın taşıyıcısı olacak bu oğlaklara aramıza hoş geldiniz diyerek, projenin öncü ve örnek çobanlarını ödüllendireceğiz." dedi.



Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2013, 00:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472