banner488

Çine Aydın’dan uzaklaştı mı?

Teknoloji ilerledikçe değişen ve gelişen dünyada bu değişimden biz de faydalanıyoruz. Kendimizi ve geleceğimizi bu gelişmişliğe göre şekillendiriyoruz.


Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’ın geleceği konusunda önemli bir tespitte bulundu. Yeni yapılmakta olan şehirlerarası otobüs terminalinin tanıtım programında diyor ki; ‘Otogar küçük değil mi, uzun yıllar Aydın’a hitap edebilir mi’ sorusuna karşılık ‘evet edecek’ diyerek gerekçesini açıklıyor.


‘Aydın’a da hızlı tren gelecek. Aydınımıza havalanı gelecek…’


İşte bu nedenle şehirlerarası ulaşımın ağırlığı otobüslerden hava ve demiryoluna kayacak diyor Çerçioğlu.


Aydın Otogarı’nın buram buram kokan foseptik kokularının arasında kalmasını bir yana bırakarak küçüklüğünü sorgularsak eğer, gerçekten de geleceğe yönelik iyi bir tespitte bulunmuş Özlem Çerçioğlu.


Tüm milletimizin bildiği gibi Ak Parti hükümeti teknolojinin nimetlerini kullanarak hızlı ulaşıma büyük önem vermektedir. Aydın-İzmir demiryolu ile Aydın-Çıldır Havaalanı yapım aşamasındadır ve yapımı çok uzun yıllar almayacaktır.


Aydın’da böylesi bir hızlı ulaşımı ben görebilir miyim ömrüm vefa eder mi bilemem ama Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın ortaya attığı Menderes Nehri’nden ulaşım projesiyle hep birlikte tüm bunlar gerçekleşirse Aydın ekonomisi büyük atak yapacaktır.


Bütün bunların yanısıra benim anlayamadığım bir konu var.


Teknoloji geliştikçe kullanıldıkça şehirlerarası yollar kısalır ulaşım hızlanır.


Son yıllarda binmek pek nasip olmadı ama geçenlerde binmek zorunda kaldığım Çine Minibüs birliği ile Çine’den Aydın’a 50 dakikada vardım.


Ben daha 20-25 yıl öncesinde, arabamın olmadığı zamanda zorunlu seyahat ettiğim Çine Minibüs Birliği Aydın’a 35 dakikada varırken bugün son model minibüslere ve duble yola rağmen neden Aydın neden 50 dakika sürmektedir?


Yıllar geçtikçe Çine-Aydın arasındaki mesafe uzadı mı, merak ediyorum.


film izle - film izle

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

banner472