banner480

Topuklu Efe’den Çiftçiye Büyük Destek

Topuklu Efe’den Çiftçiye Büyük Destek
banner269
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu çiftçiye destek olmaya devam ediyor.  Topuklu Efe, hayvancılık destek projesi kapsamında çiftçiye rahat bir nefes aldıracak yeni bir projeye imza attı.  Çerçioğlu, kuru yonca otu destekleme projesini pilot bölge olan Sultanhisar’da düzenlenen törenle başlattı.

Yonca Otu Desteklemesi Başladı

Çiftçiye yonca otu dağıtan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu "Aydın ekonomisinin yüzde 50'si tarıma dayalı. Çiftçilerimizin ne kadar zor durumda olduğunu biliyoruz. Çiftçilerimizin girdi maliyetleri çok yüksek. Yurtdışından yem ve canlı hayvan getiriyoruz. Girdi maliyetlerinin yükselmesi vatandaşa yansıyor. Et fiyatları çok yükseldi, vatandaş et alamıyor. Büyükşehir olarak çiftçilerimize her zaman destek verdik, vermeye devam ediyoruz. Ege Et, sakız koyunu gibi projelerimiz var" diye konuştu.

650 Aileye 12 Bin Balya Yonca Otu

2017'de yonca otunun fiyatının yüzde 40'ın üzerinde arttığını söyleyen Çerçioğlu projeyle küçük üreticiye destek olacaklarını belirterek, “Dağıtımı yapılan yonca otunun Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ÖRKOOP'tan alıyoruz.  Böylelikle tarımla uğraşan çiftçimize de destek oluyoruz. 10 ve altında büyükbaş hayvanı olan 650 aileye 12 bin balya kuru yonca otu dağıtıyoruz” dedi.

“Çiftçinin Her Zaman Yanındayız”           

 Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak çiftçinin her zaman yanında olduklarını belirten Başkan Çerçioğlu, “Çiftçilerimizin ne zaman başı sıkıntıya düşerse, büyükşehir olarak yanında biz varız. Hiçbir zaman başınızı öne eğdirmeyiz. Halinizden biz anlarız.  Kuru yonca otu desteği ile çiftçi rahat bir nefes alacak.  Amacımız üreten çiftçileriyle daha güçlü bir Aydın” şeklinde konuştu.

Üreticiler Çerçioğlu’na Teşekkür Etti

Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, hem ilçeye hem de çiftçiye verdiği desteklerden dolayı Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti. Sultanhisar’lı çiftçiler ise Başkan Çerçioğlu’na teşekkür ederek, “Çok zor durumdaydık. Topuklu Efemiz Özlem Çerçioğlu sayesinde rahat bir nefes aldık. Çerçioğlu her zaman yanımızda. Kendisine ne kadar teşekkür etsek az” diyerek Topuklu Efe’ye teşekkür ettiler.





YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner472