banner488

Sonsuz Gücünü Keşfet

“Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı” kapsamında ülke genelinde düzenlenen seminer, Aydın Ticaret Borsası salonunda gerçekleşti.

Sonsuz Gücünü Keşfet
banner496
Avrupa Birliği (AB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edilen “Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı” kapsamında ülke genelinde düzenlenen seminerlerin üçüncüsü, Aydın Ticaret Borsası salonunda geniş bir katılımla gerçekleşti.  
Kadın girişimcilerin ayaklarına gelen bu tür eğitim ve imkânları en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini söyleyerek sözlerine başlayan TOBB Ege Bölgesi ve Aydın Kadın Girişimciler Kurul Başkanı Esen Türker kadın girişimcilerin bu tür etkinliklerde çocuklarına ders çalıştırır gibi not almalarını istedi. Türker gösterilen ilgiden ve katılımın yüksek olmasından dolayı çok memnun olduğunu söyleyerek, EBRD kapsamında kadın girişimcilere strateji, pazarlama, organizasyon, operasyon, teknoloji, mühendislik çözümleri, kalite yönetimi finans yönetimi, enerji ve çevre konularında sağlanan destek için kadın girişimcileri davet eden Esen Türker, sözlerine şöyle devam etti.“, TOBB kadın girişimcileri olarak böyle bir etkinlik yapmaktan onur duyuyoruz. Kadın girişimciler hayatımın o kadar büyük bir bölümünü aldı ki, artık daha çok kadın girişimciyle karşı karşıya gelme heyecanı duyuyorum. Dünya da artık bu konuyu anlamaya başladı. Kadınlar olmadan üretimde tam olamayız diyor dünya. 20 yıl önce annelerimize ve ninelerimize böyle imkanlar verilmiş miydi? Verilmiş olsaydı bu gün acaba nerelerde olurlardı. 20 yıl sonra bize verilen bu imkanları değerlendiremediğimiz için hani pişmanlıklar kalbimizde yeşerecek. Son denemde yapılan araştırmalarda eğitim alıp anne olduktan sonra iş hayatından çekilen kadın oranı yüzde 64. Ben de iki oğul annesiyim. İkisine de yetiyorum. Ama iş yerimde de çalışanlarıma iş imkanı veriyorum. Öyle bizim mesaimiz de 8 saat falan da değil. Biz kadınlar bu elimize ayağımıza gelen imkanlardan faydalanmazsak 20 yıl sonra yapacağımız her şikayetin altının boş olduğunu bileceğiz.” dedi.
Kendisinin TOBB kadın girişimciler başkanı gibi değil, kadın girişimciler gibi hikayesi olan bir kişi olduğunu ifade eden Türker, “Ben de sizden biriyim. Verilen imkânları iyi değerlendirmeliyiz.  Bu imkânların ve eğitimlerin takipçisi olunması konusunda kadın girişimcilerimizden ısrarcı olmalarını istiyorum. Çocuğunuzun eğitimiyle ilgili gösterdiğiniz titizliği bugün kadınlarımızın kendisi için de göstermesini bekliyor ve hayal ediyorum. Bu tür eğitim ve seminerlerde kendiniz için aynı çocuğunuza fizik kimya çalıştırır gibi, harfleri öğretir gibi bunu yapın. Bu eğitimleri takip edin. Bu eğitimler girişimci kadınlar için faydalı olacaktır.” şeklinde konuştu.
Proje ekibinden Dilek Samancıoğlu’nun  İşletmenizi Büyütmenin Anahtarı: Sonsuz Gücünü Keşfet projesiyle ilgili bilgi verdiği seminerde kadın girişimci Gürsel Tonbul da girişimcilik hayatını anlattı. Seminer, Kariyer ve Performans koçu Aslı Sinanoğlu’nun kadın girişimcilerin işletmelerini büyütmenin anahtarı konulu seminer ve iş ağı geliştirme fırsatı ile sona erdi. Seminerde ayrıca kadın girişimcilere finansman destek sağlayacak kuruluşların yetkilileriyle birebir görüşme ve bilgi alış verişinde bulunma imkanı buldular.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 09:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472