banner488

“Karpuzlu Organik Zeytin Üreticileri Birliği Entegre Tesisinden kimler rahatsız”

“Karpuzlu Organik Zeytin Üreticileri Birliği Entegre Tesisinden kimler rahatsız”
banner269
Karpuzlu Organik Zeytin Üreticiler Birliği Başkanı Cavit Yetiştirici, Karpuzlu Ziraat Odası Başkanı Hasan Aydoğdu’nun Karpuzlu Organik Zeytin Üreticiler Birliği’ne zarar vermek için elinden geleni yaptığını söyledi. Birlik Başkanı Yetiştirici, “Ziraat Odasını Yöneticilerinin kendi yaptığı işlere bakması gerektiğini ve Karpuzlu’ya kazandırılacak projelerin önünü kesmeye çalışmasınlar” dedi.

Karpuzlu Organik Zeytin Üreticiler Birliği Başkanı Cavit Yetiştirici, “Karpuzlu Organik Zeytin Üreticileri Birliğinin amacı ilçemizdeki zeytinlik alanlarını Organik Tarım kapsamına almak ve bu sebeple de devletimizin organik zeytine verdiği desteklemelerden üreticilerimizi istifade ettirmek, ürünleri gerek iç piyasada gerekse uluslararası ihracatta yeterli pazar oluşturarak üreticilerimizin ürünlerini hak edilen fiyatlara ulaştırmaktır. Ayrıca üreticinin ürününü en ileri tekniklerde laboratuvar sistemleri bulunan, galvanizli krom kaplarda 300 tona varan depolama imkanı ve soğutma imkanı olan depolama alanlarını da bulunduğu Organik Zeytin Sıkma, şişeleme ve paketleme tesisi kurmaktır. Emanet olarak zeytinyağını laboratuvar tahlilinden geçtikten sonra yağın değer ve asidine göre emanet olarak soğutma tanklarında tutmak ve üreticiyi fazla yormadan ürününü kaliteli olarak depolamaktır. Bu tesis Organik Zeytin Üreticileri Birliği’ ne bağlı bütün üreticilerin öz malı olacaktır. Ulaşmak istediğimiz hedef budur.  Eğer zeytinyağına bir alıcı gelirse üreticilerle temasa geçerek  ‘Zeytin ve Zeytinyağınıza şu fiyattan alıcı geldi. Yağınızı satmak ister misiniz? ’ şeklinde görüşülecek ve yağın en iyi şekilde para kazandırmak görevimiz olacaktır. Ayrıca üreticilerimiz isterse kendileri yağını satabilir ve örneğin bir ton zeytinyağı olan bir üretici 500 kilogramını kendisi isterse hiçbir depolama ücreti ödemeden yağını alıp götürebilecektir. Hedefimiz ilçemizde üretilen yağın gerek üreticiler tarafından gerekse birliğimiz tarafından en iyi fiyata ulaşmasını sağlamaktır.”

Tesisin kurulması için bütün işler tamamlandı

Yetiştirici, “Uluslararası standartları en iyi şekilde yakalamak ve böylece rekabet sistemi yaratmaktır. Şu anda Gölcük Mahallesinde ana yol üzerinde 3 bin 436 metrekarelik arazimiz mevcut olup tesislerimizin kurulması için bütün işlemler tamamlanmış, tesis kurulması için hiçbir engel kalmamıştır. Şu anda birinci kat dolgu işlemi tamamlanmıştır. İkinci kat dolgu işlemi en kısa zamanda başlatılacak olup istinat ve bahçe duvarı inşaatı önümüzdeki günlerde başlatılacaktır. Bizim projelerimiz bunlardır. İşimizin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Tabi ki bu işin önüne set koyanlar olacak, bazı rant peşinde koşanlar bundan büyük rahatsızlık duyacak ve birliğin aleyhinde faaliyette de bulunup bu işi engellemeye çalışanların olacağını başlangıçta hep söylemiştim. Ama Cavit Yetiştirici ve ekibi var oldukça ve Organik Zeytin Üreticileri Birliği üyeleri Birliğine sahip çıktığı müddetçe bizi hiçbir güç yolumuzdan döndüremeyecektir. Bu güne kadar yapacağız dediğimizi hep yaptık. Gözümüz hiçbir zaman arkada kalmadı. “

“Önce siz kendi hesabınızı verin”

Birilerinin menfaatleri zedelenecek diye, bu işi engellemek için birileri düğmeye bastı. Kimleri kullanmaya çalışıyorlar. Söylemek bile istemediğim, çok emeğim geçen, Türkiye de örnek temsil edilen Ziraat Odasını bulmuşlar. Bir insanın hele hele bir kurumun bu kadar kolay kullanılacağını hayal bile edemezdim. Bunun altında 10 Şubat 2014 yılında Ziraat Odası seçiminde verilen vaatler mi yatmakta diye kuşkulanmaya başladım. Çünkü Ziraat Odasının görevi çiftçiye en iyi hizmeti verebilmek için çiftçinin yararına faaliyette bulunmaktır. Kooperatif, Birlik ve şirket kurdurmak tavsiye ve temennilerde bulunmaktır. Eğer gayeleri Organik Zeytin Üreticileri Birliği’ nin aldığı 130 liralık aidatını fazla görüp de çiftçiye destek vermekse, o zaman ben şunu söylüyorum. Bizim zamanımızda 0,70 kuruş olan arazi aidatını kaç liraya çıkardınız. 2lira arazi aidatı çok afaki bir rakam değil mi? Bu çiftçi bunun altından nasıl kalkacak. Hak aranacaksa burada aranmalıdır. 5 seneden beri bir şirketin sermayesini 430 bin liraya çıkarmışız, siz bu şirketin faaliyetini ne yaptınız? Şu andaki ana sermayeniz kaç liradır? Bir zamanlar bir şey söylemiştim. ‘’İçkinin oluştuğu, paranın kokuştuğu yerde kartallar alçak uçar’’ demiştim. Ey Karpuzlu Ziraat Odası, Asli görevinize dönünüz. Sizin göreviniz bir kurumu karşınıza alarak onun faaliyetini durdurmaya çalışmak değil kurumlara yardımcı olarak tavsiye ve temennilerde bulunmaktır. Birkaç kişinin rantları engellenecek diye onların talimatıyla Organik Zeytin Üreticileri Birliğinin faaliyetini durdurmaya çalışmak sizin haddiniz değildir. Buna sizin gücünüz yetmeyecektir. Birkaç delegeye birilerinin müdahalesiyle ve değişik pazarlıklarla seçim kazanmak değildir bu. Çıkın da bir çiftçinin sesine kulak verin. Hangi meyhanelerde gezip alem yaptığınızı bu çifti çok iyi biliyor. Birkaç kişinin poh pohlamasıyla birliğe darbe mi yapacaksınız. Her yaptığınız işte mahcup oluyorsunuz. Sahte fatura tertipleterek birilerine şikayet ettirdiniz.  Ağzınıza yüzünüze bulaştırdınız. Şahsıma Ziraat Odasından 1 yıl uzaklaştırma cezası verdiniz. Bölge İdare Mahkemesi de yürütmeyi durdurma kararı verdi, mahcup oldunuz. İtiraz ettiniz, itirazınız reddedildi, mahcup oldunuz. Hiç fatura teslim edilmeden masraflarınızı çıkartmak amacıyla hayali fatura ödediniz. Suç işlediniz, altında kaldınız. Siz bunlarla uğraşırken şirkete ne yaptınız. 5 yılda sıfır sermayeden 430 bin lira sermaye devrettik daha doğrusu bıraktık. Bu sermayeyle yılda en az 200 bin lira net para kazanmanız gerekirken eksi nerelere düştünüz. Siz başka kurumlarla uğraşacağınıza Aydın Ziraat Odalarının yanında en fazla fiyattan aidat aldınız. Karpuzlu çiftçisini silindir gibi ezdiniz. Başkalarının aldığı aidata bakacağınıza önce sizin çiftçiyi zorlayarak aldığınız fazla aidatın hesabını verin.”

“Organik Zeytin Üreticileri Birliğinin entegre tesisinden kimler rahatsız”

Ziraat Odası Başkanını dürüstlüğe davet ediyorum diyen Cavit Yetiştirici, “Ey Hasan Aydoğdu Ziraat Odasını kimler yönetiyor ve siz kimlerin talimatıyla hareket ediyorsunuz. İcra takibi başlatılan ve cebri para tahsili yapılan müşteriye ikinci defa veresiye mal verilmez. Bu ticari prensip ve ticari ahlaktır. Bakıyorum icra takibiyle çok zor para tahsil ettiğimiz birilerine peşkeş mi çektiriyorsunuz. Bunların geri dönmesi de zor görünmektedir. Oysa Şirkette kimlerin faturasız mal sattığının takibini yapın. Yoksa kötü yönettiğiniz şirketin vebalinin altından kalkamazsınız. İnternette ‘2015 yılında ne kadar net kar yaptınız’ diye bir şirket ortağı olarak kamuoyuna açıklayın dedim. Bana ‘Seninle muhatap olmayız’ dediniz ve açıklamaktan kaçındınız. Oysa o saltanatı size biz devrettik. Sizinki düpedüz nankörlüktür. Organik Zeytin Üreticileri Birliğinin kuracağı entegre tesisinden kimler rahatsız oldu da sizlere talimat verdiler. Bari bunlara açıkla. 2014 yılında Ziraat Odasının gelir aidat ücreti kaç liraydı, 2016 yılında kaç lira? Bunları bari açıklayın. Velhasılı şapkanı önüne koy ve düşün. Babası bağı bağışlamış oğlu bir salkım üzümü esirgemiş. Biz sizden üzüm istemiyoruz. Asli görevine dön yeter. Çiftçimin, kısır çekişmelere ve harcamaları çarçur etmeye tahammülü yoktur. Ben Hasan Aydoğdu’ yu dürüstlüğe davet ediyorum. Doğruları konuşmaya ve doğruları tartışmak için istediğin TV kanalında açık oturuma davet ediyorum. Doğru olalım, dürüst olalım. Hangi personelin mesaiye uyup uymadığını da iyi kontrol edin. Ama hiçbir zaman yanında çalıştırdığın personele haddinden fazla yetki vererek kendinizi onun altına düşürmeyin. Bu bir kurumun ayıbıdır. Kendi otoriteni kullanarak yönetmek en dürüst yönetim olacaktır. Ayrıca dairenin arabasıyla düğün, dernek ve merasimlere katıldığımız zaman hep müdahale ediyordunuz. Şimdi ne yapıyorsunuz? Ziraat Odasının üyesi bile olmayan birilerini direksiyonun başında görüyoruz. Bu ne kadar doğrudur. O araçla kaza yapsalar onun hesabını kim verecek? Sizler eskiyle uğraşmayın. Eskileriyle uğraşanlar ileriye dönük hizmet üretemezler” şeklinde ifade etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472