banner488

İmamhatip Liselerine Sporda Ahlak Semineri Verildi

Anadolu İmam Hatip Liselerinin öğrenci ve öğretmenlerine ‘’Sporda Ahlak ve Kötü Alışkanlıklardan Korunma Seminerleri’’ verildi.

İmamhatip Liselerine Sporda Ahlak Semineri Verildi
banner269
 Öncü Gençlik ve Spor Kulübü, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aydın İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneğinin işbirliği ile gerçekleştirilen seminer Adnan Menderes Üniversitesi Meandros Salonunda gerçekleşti.

Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan tarafından verilen seminere Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker, Öncü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hacı Sürmeneli, Aydın İmamhatip Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Muzaffer Sönmez İmamHatip Lisesi Öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Seminer öncesi İmamhatip Lisesi öğrencilerinden Talha Enes Kılıç Kur’an-ı Kerim okudu. Seminer öncesi konuşma yapan Aydın Valisi Erol Ayyıldız “ İmamhatip nesline çok şey yüklenir. Bu çok şey yüklenmesi haklıdır. Bunun sebebi ise, hani fabrika yapan fabrikalar vardır, öncü olan kişiler vardır, ölün kendinde dirildiği kişiler vardır. Buna en iyi örnek imamhatiplerdir. Topluma örnek olacak, nice ölülerin kendilerinde dirileceği sizler, kötü alışkanlıkların önüne set olacaksınız. Toplumda önder olacaksınız. İmamhahip gençlerimiz ‘bizden önceki ağabeylerimiz Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Bakanlık, Valilik bütün makamları elde etmişler, bize bir şey kalmamış’ diye düşünebilirler. İnanın, sizin sorumluluklarınız ağabeylerinizden daha fazla. Sizi bekleyen makamlar da bu makamlardan daha yüksektir. Dolayısıyla işin şuurunda olarak kendimizi yetiştirseniz sadece dünyalık makamlar değil, gönüllere de sahip olursunuz. Eskilerin lafıdır ‘ Dünya’da ne olursanız olun, bir gönüle sahip olamazsanız, hiçbir şeysiniz. Her gönüle sahip olursanız, her şeysiniz’ derler. Bu zaman diliminde de bu gönüllere sahip olmak, buna tek çaba gösterecek olan imamhatip gençliğidir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 10:54

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472