banner488

Meriç Şehit’in Yeni Durağı, Aydın

Yaz tatili ile birlikte öğrenciler bisikletlerinin tozunu almaya başlarken ERA Kolejleri sponsorluğunda tek başına 540 günlük bir tura çıkan dağcı ve bisikletçi Meriç Şehit’in 72 bin kilometrelik yolculuğu “Pedal Pedal Türkiye” devam ediyor.

 Meriç Şehit’in Yeni Durağı, Aydın
banner496

Yaz tatili ile birlikte öğrenciler bisikletlerinin tozunu almaya başlarken ERA Kolejleri sponsorluğunda tek başına 540 günlük bir tura çıkan dağcı ve bisikletçi Meriç Şehit’in 72 bin kilometrelik yolculuğu “Pedal Pedal  Türkiye” devam ediyor. Ulaşım aracı olarak bisikletin kullanılmasının sağlık, fiziksel gelişim ve çevre korumaya olan katkısı konusunda çocuklar ve gençler üzerinde farkındalık yaratmayı hedefleyen sporcu,  Aydın’a ulaştı

ERA Kolejleri, çevre bilincine dikkat çekmek ve gençlerin sağlıklı yaşamalarına ve fiziksel gelişimlerine verdiği değeri göstererek en çevreci ulaşım aracı olan bisikletin yaygınlaşmasını destekliyor. Bu amaçla, dağcı ve bisikletçi Meriç Şehit’in cesur projesine sponsor olan kurum, ekonomik, çevreci ve sağlıklı bir alışkanlık olan bisikleti hayatın içine daha fazla katmayı hedeflemekte…

Dağcı ve Bisikletçi Meriç Şehit’in Mart sonunda İstanbul’dan başlayan 540 günlük bisiklet turu son derece başarılı ilerlemekte! Nisan ayında Çanakkale, Bursa gibi şehirlere uğrayan bisiklet tutkunu genç sporcu, günde 8 saat bisiklet kullanarak 540 günlük bir rota çizdi. İstanbul’dan başlayıp üç ülke, 74 ili, 417 ilçeyi ve köyleri kapsayan projede tek başına Kıbrıs, Gürcistan gibi ülkelere de gidecek olan Şehit, uğradığı yerlerde diğer bisiklet tutkunları ile bir araya geliyor.

Tüm dünyada bisiklet turları kalabalık ekiplerle yapılırken, hem fiziksel hem de psikolojik dayanıklılık anlamında önemli bir cesaret göstererek tek başına 540 günlük bir yola çıkan Meriç Şehit, aynı zamanda dağcı. Tur boyunca, bisikletin üzerinde bulunan yol bilgisayarı sayesinde kaç kilometre yol kat ettiğini öğrenen sporcunun rotasında, Ağrı Dağı gibi benzersiz güzellikte pek çok doğa harikası var.

Günde ortalama 8 saat bisiklet kullanan Şehit, İzmir’den sonra Aydın’a ulaştı.29 Mart tarihinde İstanbul Beylikdüzü’nde başlayan bisiklet turu, 540 gün sonra yine İstanbul’da başladığı noktada sona erecek.




 

 


Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 00:23

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472