banner488

Menderes için 52 camide Mevlid okutulacak

MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, merhum eski Başbakan Adnan Menderes'in idam edilişinin 52. yılında, Aydın’da 52 camide Mevlid okutacak.

Menderes için 52 camide Mevlid okutulacak
banner269

Demokrasi şehidi Menderes'in haksız bir kararla idam edildiğini, kendisini rahmetle yâd ettiğini belirten TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, “Demokrasi şehidi, rahmetli Menderes’in hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Bu elim hadisenin Türk demokrasi tarihine ders olmasını ve nesiller boyunca bir kilometre taşı olmasını diliyorum.” dedi.

Menderes için, “Türkiye’nin kalkınmasına, demokratikleşmesine eşsiz katkılar sağlayan, Aydın’ın bağrından çıkmış büyük devlet adamı.” diyen Milletvekili Uzunırmak, “17 Eylül günü haksız bir kararla idam edilmesi, Aydınımız ve Türk demokrasi tarihimizde telafisi mümkün olmayan bir şekle düştü. Bazı hayatta olanların başaramadıklarını onlar, ebediyete intikal ettikten sonra topluma verdikleri mesajlarla kazandırdılar. Rahmetli Adnan Menderes ve arkadaşlarını bu duygularla anarken Aydınlı hemşehrisi olarak anısına 17 Eylül’de, Aydın’ın her bir köşesindeki, aşağıda adları yazılı camilerde Mevlid okutarak yâd ediyorum. Ruhları şâd olsun, mekanları cennet olsun. İnanıyorum ki merhum Menderes ve dava arkadaşlarının Türkiye’nin kalkınmasına, Türk demokrasisine sağladıkları eşsiz katkılar, ilelebet hayırla yâd edilecektir.” şeklinde konuştu.

MHP Milletvekili Ali Uzunırmak'ın, merhum Adnan Menderes için Mevlid Okutacağı yerler ve camiler şunlar: Bozdoğan Çarşı, Yazıkent Çarşı, Buharkent Merkez, Kuyucak Kurtuluş, Başaran Merkez, Kurtuluş Merkez, Yamalak Çarşı, Horsunlu İstasyon, Pamukören Fethiye, Çine Çarşı Merkez, Akçaova Merkez, Didim Merkez, Akbük Merkez, Akyeniköy Merkez, Akköy Balat, Germencik Merkez Çarşı, Hıdırbeyli Yeni, Mursallı Bel, Ortaklar Merkez, İncirliova Merkez, Acarlar Merkez, Karacasu Çarşı, Ataeymir Süleyman Taktakoğlu, Yenice Yenice, Geyre Geyre, Karpuzlu Demirciler, Tekeler Merkez, Koçarlı Cihanoğlu, Bıyıklı Merkez, Yeniköy Hürriyet, Çakırbeyli Adnan Menderes, Köşk Merkez Çarşı, Başçayır Çarşı, Kızılcaköy Merkez, Akçaköy Merkez, Kuşadası Hanım, Davutlar Merkez, Güzelçamlı H.İbrahim Pehlivanlı, Nazilli Koca, İsabeyli Çarşı, Pirlibey Çarşı, Aslanlı Merkez, Söke Merkez Koca, Bağarası Bülbül, Sazlı Felekşan Fırat, Sarıkemer Güzelyaka, Yenidoğan Merkez, Güllübahçe Merkez, Atburgazı Merkez, Savuca Merkez, Sultanhisar Çarşı, Atça Hacı Kemal, Salavatlı Çarşı, Eskihisar Yeni, Yenipazar Çarşı, Aydın Bey, Umurlu Çarşı, Dalama Merkez, Ovaeymir Adnan Menderes, Çeştepe Kavaklar ve Tepecik Merkez camileri.


Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2013, 18:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472