banner488

Koçarlı’da başlatılan dev alt yapı hamlesi tüm hızıyla sürüyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi yatırımlarıyla Aydın’a altın çağını yaşatmaya devam ediyor.

Koçarlı’da başlatılan dev alt yapı hamlesi tüm hızıyla sürüyor
banner269

Aydın Büyükşehir Belediyesi yatırımlarıyla Aydın’a altın çağını yaşatmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatıyla Aydın baştan aşağı yenileniyor. Üst yapı çalışmalarıyla yeni bir çehre kazanan şehir, yapılan alt yapı çalışmalarıyla da geleceğe sağlam adımlarla ilerliyor. İl merkezi ve ilçelerde çalışmalar hummalı şekilde sürerken Koçarlı çalışmaların en yoğun sürdüğü ilçelerin başında geliyor. Koçarlı ilçe merkezinin yanı sıra mahallelerinde de geçmişin izleri birer birer siliniyor.

İlçe Merkezi Çalışma Kampı Gibi  

Aydın Büyükşehir Belediyesi Yol Şube Müdürlüğü’nün yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde yollar yenilenirken ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri de bu güzergâhlardaki içme suyu kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını yeniliyor. Bazı noktalarda aynı anda 3-4 çalışma birden yapılıyor. İlhanlı Caddesi ve Adnan Menderes Mahallesi Park Caddesi üzerindeki şebeke hattı çalışmalarının yanı sıra eskiyen ve yıpranmış içme suyu ve kanalizasyon abone bağlantıları da yenilendi. İlçe merkezinde yer yer 10’dan fazla kepçenin aynı anda çalıştığı gözlemlendi.

İlçe merkezinin çeşitli noktalarında eskiyen ve sıklıkla sorun yaşanan mevkiler tespit edilerek yenileme çalışmalarına tabi tutuldu. Bu çerçevede Orta Mahalle’de bulunan ve tamamı 550 metreyi bulan kanalizasyon hattının çalışmaları Cumhuriyet Meydanından başladı. Hürriyet Caddesinde son bulacak çalışmada 200 mm’lik beton boru kullanılıyor. 35 hanenin bağlantıları da yenilenecek olup ve 17 noktada parsel baca bağlantısı yapılacak.

Çakmar Ve Kızılkaya’da Yoğun İçme Suyu Mesaisi

ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri ilçe merkezinde sürdürdüğü çalışmaların yanı sıra ilçesinin farklı noktalarında da çeşitli alt yapı çalışmalarını sürdürüyor. Çakmar ve Kızılkaya Mahallesi’nde çalışmalarına hızla devam ediyor. Kızılkaya Mahallesi’nde 600 metrelik içme suyu hattı yapımının sonuna gelindi. Çakmar Mahallesi’nde sürdürülen içme suyu çalışmaları kapsamında ise 800 metrelik hattın büyük bölümü tamamlandı. Şebeke ağının yanı sıra abone bağlantıları da yenilenecek. Yeni sondaj faaliyeti 3200 metre 110

Yaz aylarında su tüketimine paralel olarak yaşanan su sıkıntılarına da el atan ASKİ ekipleri Tığlılar Mahallesi’ne yeni içme suyu isale hattı yaptı. 1600 metre uzunluğunda hattın büyük 63mm’lik kangal boru kullanıldı. Çalışmalar isale hattı yapımı ile sınırlı olmayıp mahallenin tüm şebeke ve abone bağlantılarının yapımı ve yenilenmesini de kapsıyor.

Kuşlarbeleni Mahallesi’nde yaşadığı içme suyu sıkıntısını yeni açılan içme suyu kuyusuyla aştı. Sondaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2000 metre isale hattıyla mahalle içme suyu deposuna aktarılan su mahallenin içme suyu sorununu çözdü. Ayrıca Kuşlarbeleni Mahallesi içme suyu deposu yenilenerek klor cihazı takıldı. Bunların yanı sıra mahallenin içme suyu sorununu giderme çalışmaları kapsamında ayrıca 300 metrelik ilave hat yapıldı.

Şahinciler Mahallesi de sürdürülen sondaj çalışmaları sonucunda yeni içme suyu kuyusuna kavuştu. Yaklaşık 500 metre uzunluğunda hat çekilerek mahallenin içme suyu sorunu ortadan kalktı. Depo yenilendi.

İlçe genelinde devam eden yoğun içme suyu çalışmalarından bir diğeri olan Bağcılar Mahallesi’nde devam ediyor. İçme suyu ihtiyacını karşılamak için ilave olarak yapılan 600 metrelik hat çalışmalarında sona gelindi. Çeşitli faktörlere bağlı olarak mahallenin ileride su sıkıntısı yaşamaması için bazı noktalarda sondaj çalışmaları da devam ediyor.

 

 

Koçarlı’da Tamamlanan Diğer Çalışmalar

Tüm tatlı su depolarına güneş enerjisi paneli ve klor cihazı takıldı. 45 depoda bakım ve yenileme çalışmaları tamamlandı. Birçok deponun elektrik panoları yenilendi.

Çeşme, Dedeköy, Çuhalar, Büyükdere ve Soluca mahallelerinde tatlı su kaynaklarının bakım ve temizlik çalışmaları yapıldı.

Haydarlı Mahallesi içme suyu arıtma tesisi bağlantıları yenilendi.

İçme suyu arıtma tesislerinin bakım ve yenileme çalışmaları tamamlandı.

Çallı Sapalan Kasaplı ve Haydarlı mahallelerine içme suyu otomasyon sistemi kuruldu.








 


Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2015, 09:07

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472